Sredinom svibnja, Đurđa i Dragutin Pokos proslavili su zlatni pir. Bračnom paru Pokos na pedeset neprekidnih godina u braku čestitali su članovi obitelji, rodbina i prijatelji te im poželjeli još puno sretnih i uspješnih godina u njihovom zajedničkom životu. Na fešti su bili prisutni sinovi Dejan i Siniša, snahe Dijana i Nataša te unuke Sara, Jenifer, Nikolina i Ema. Dugovječnost i održivost svoje bračne zajednice Đurđa i Dragutin pripisuju međusobnoj toleranciji i razumijevanju čak i u trenucima kada nije sve išlo po planu.

-Ja sam iz Ludbrega hodala u Komarnicu na ferje kod bake i djeda. Upoznali smo se vrlo mladi na kupanju kod mlina na Plitvici u Luki Ludbreškoj. U našoj vezi nije bilo trzavica jer Dragec je jako dobar čovjek, a osim toga imala sam razumijevanja za njegovu prvu zanimaciju, a to je pogađate, nogomet – rekla je slavljenica Đurđa.

Gospođa Đurđa je već petnaest godina u mirovini koju je zaradila radeći u Općini Ludbreg i na policiji. Dragutin je u mirovini tek sedam godina, a radio je u Sloveniji i u Lukapsu.

-Moja supruga je najbolja žena na svijetu i mogu tvrditi da sam njezinom ženidbom dobio glavni zgoditak na lotu. Jako dugo sam igrao seniorski, a kasnije i veteranski nogomet, često me nije bilo kod kuće, ali ona nikad nije prigovarala – rekao je slavljenik Dragutin.

Članovi obitelji i gosti, njih šezdesetak, poželjeli su slavljenicima puno zdravlja te im zahvalili na fešti koju su im Pokosovi pripremili. Bilo je tu i originalnih poklona pa su tako Pokosovi dobili i vrtnu garnituru koju su odmah iskoristili za fotkanje s gostima. Vjerujemo da će za deset godina Đurđa i Dragutin organizirati dijamantni pir te ponovno prijazno iznenaditi svoje goste.