);

O nama

Projekt izdavanja tiskanog izdanja Ludbreških novina pokrenut je 2006. godine, kada su tiskana četiri broja. Iduće godine novine izlaze kao dvomjesečnik, a od 2008. godine izlaze kao mjesečnik i tako sve do danas. Slikom i tekstom novine prate sva zbivanja u lokalnoj zajednici i svojevrsna su kronika ludbreškog kraja.

Dosad su izdana 202 broja i dva posebno izdanje – povodom Dana grada Ludbrega i povodom otvorenja obnovljenje ludbreške kinodvorane. Novine se mjesečno tiskaju u 3 000 primjeraka i distribuiraju putem posebnih novinskih sandučića na području grada, na distribucijskim mjestima u naseljima u sastavu Ludbrega te na području općina Martijanec, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Tijekom godina kroz redakciju „Ludbreških novina“ prošlo je dvadesetak novinara i suradnika. Na mjestu glavnog i odgovornog urednika u periodu od 2006. do 2014. radio je Darko Skupnjak, a od 2014. na dalje urednički posao preuzima Iva Havaić.

– Iza male redakcije nanizale su se godine pisanja, istraživanja, stvaranja, praćenja života i svega što se događa u našem Ludbregu, a odnedavno su nam se priključile i susjedne općine. Ispisali smo stotine i stotine stranica kako bismo vama, našim sugrađanima prenijeli događaje, najavili nove, predstavili vam zanimljivosti, upoznali vas jedne s drugima. Za nas, koji sudjelujemo u nastajanju svakog broja novina, to je prilika da ispisujemo kroniku ludbreške povijesti. – istaknula je urednica naših novina Iva Havaić te zahvalila dvojcu koji je bio dovoljno odvažan da ponovno nakon mnogo godina pokrene izdavanje gradskih novina, Branku Dijanošiću i Darku Skupnjaku koji je i dalje s nama u mislima u svakom broju.

Razvojem novih digitalnih tehnologija Ludbreške novine 2017. godine dobivaju svoju digitalnu verziju u obliku portala Ludbreške e-novine, a od nedavno imamo i Facebook stranicu te Viber kanal.

Zajedno s vama, našim čitateljima, i dalje ćemo bilježiti povijest našega kraja jer ovo su vaše i naše novine. Zapratite nas i na Facebooku!

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content