Za Srednju školu Ludbreg ovaj je tjedan slavljenički. Naime, učenici i profesori slave 10. obljetnicu osnutka škole. Tim se povodom cijelog tjedna održavaju razni prigodni programi.

– Krenuli smo u ponedjeljak kada je otvorena izložba ‘Profesori nekad’. Svi nastavnici i djelatnici škole donijeli su neke svoje fotografije iz mlađih dana i bilo je vrlo zanimljivo vidjeti ih. U utorak je bio gaming dan. Učenici su održali FIFA turnir i na taj su način skupili namirnice za donaciju Crvenom križu. U srijedu smo imali glazbeni dan u sklopu kojeg su naši učenici svirali za vrijeme malih i velikog odmora. – objašnjava ravnatelj Josip Zdelar.

Danas je pak u fokusu proslave bio sport. U sportskoj dvorani Ludbreg odigrana je utakmica između učenika i profesora. Ovaj zanimljiv i zabavan susret završio je rezultatom 3:11 u korist mlađih snaga. Podrške s tribina nije nedostajalo, a sva tri gola profesora bila su popraćena gromoglasnim pljeskom.

Centralna svečanost proslave 10. obljetnice osnutka Srednje škole Ludbreg bit će u petak, 12. svibnja, kada će se održati Dani otvorenih vrata i svečana sjednica.

-Dani otvorenih vrata trajat će od 9 do 12 sati. Nastavnici i učenici naše škole, ali i učenici završnog razreda osnovnih škola iz naše okolice provodit će i sudjelovati na raznim radionicama. Bit će oko 260 naših učenika i oko 140 učenika iz OŠ Veliki Bukovec, Svibovec, Sveti Đurđ i Ludbreg. Nakon toga 14 sati počinje svečana sjednica koja će se održati u ludbreškoj kino dvorani. Program su osmislili naši učenici zajedno s profesorima. – poručuje Zdelar.