);
Sutra u Ludbreg stiže jedan od vodećih hrvatskih pijanista mlađe generacije – Marijan Đuzel

Sutra u Ludbreg stiže jedan od vodećih hrvatskih pijanista mlađe generacije – Marijan Đuzel

Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ organizira koncert Marijana Đuzela,  jednog od vodećih hrvatskih pijanista mlađe generacije.

Trenutno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao asistent klavirskog odsjeka. Klavir je učio kod Alenke Milano i Kosovke Čudine, a diplomirao je 2015. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija. Svoja pijanistička znanja usavršio je na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi Aleksandra Madžara gdje je diplomirao s najvećom pohvalom.
Osobitu pažnju posvećuje opusu Ludwiga van Beethovena čije klavirske sonate uvrštava u gotovo svaki koncert. Za uspjehe tijekom studija primio je Dekanovu nagradu i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Imao je zapažene nastupe na brojnim natjecanjima, a kao mladi pijanist osvaja veliki broj prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Croatia Records objavila je Đuzelov prvi solistički album pod nazivom Virtuoso collection: Marijan Đuzel (live).
Nastupao je kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Dubrovački simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar HRT-a, Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen i druge. Ostvario je suradnje s mnogim uglednim dirigentima (Pierre-Andre Valade, Nil Venditti, Robert Lehrbaumer, i dr.) i glazbenicima (Evgenija Ephstein, Mato Đuzelo i dr.).

Redovito održava solističke recitale u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Belgija, Italija, Njemačka, Španjolska, Švicarska, SAD, Tajland). Nastupao je i na uglednim hrvatskim festivalima i ciklusima koncerata, kao što su Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Glazbene večeri u Sv. Donatu i dr. Bio je stipendist Zaklade Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA. Umjetnički je direktor i profesor na Međunarodnoj ljetnoj školi Ardea u Čapljini.

Marijan Đuzel svoj koncert u Ludbregu održat će u petak, 12. svibnja u 20 sati u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany. Ulaz je besplatan.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content