„Vrelo nadahnuća“ natječaj je Radio Ludbrega duhovno–religioznoga stvaralaštva za kratke književne vrste i glazbeni uradak na koji se ove godine javilo čak 50 autora s oko 90 radova iz cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika, pa i iz susjedne Srbije.

– Jako mi je drago što mogu istaknuti da je interes za Vrelo nadahnuća ove godine bio vrlo velik, iznad naših očekivanja s obzirom da je otvoren kraće vrijeme. Posebno raduje što su pristigli radovi na svim našim narječjima i u svim oblicima, od lirskih pjesama do priča, eseja, dramskih radova i glazbenih djela – pojasnila je Jasminka Vugrinec, jedna od članica prosudbenog povjerenstva.

Najbolji radovi izabrani su za izvođenje na svečanosti predstavljanja koja će biti u petak, 1. rujna 2023. u vijećnici Centra za kulturu  i informiranje ‘Dragutin Novak’ u Ludbregu s početkom u 17 sati.

– Svi autori koji su se javili nisu zastupljeni u Zborniku, izabrani su oni najuspjeliji koji mogu predočiti bogatstvo duhovnosti u našem podneblju. Zbog velikog interesa i sve veće kvalitete radova koji pristižu, ali i podrške dobrih i dragih ljudi koji su prepoznali značaj i vrijednost ovoga projekta sigurna sam da će se idućih godina dobar glas o Vrelu nadahnuća još više proširiti – zaključuje Jasminka Vugrinec.

Radove 11. natječaja “Vrelo nadahnuća 2023” interpretirat će sami autori, a sve će se izravno prenositi u programu Radio Ludbrega.