U okviru programa Aktivno ljeto u Ludbregu djeca koja su većim dijelom na školskim praznicima mogu iskoristiti za učenje rolanja. Rolanje je podosta blisko povezano sa klizanjem i njime se razvija spretnost i koordinacija pokreta pa je za svako dijete svakako dobrodošlo jer ionako su naše ‘princeze i prinčevi’ previše pod utjecajem društvenih mreža, računala i mobitela.

-U školu rolanja uključeno je tridesetak djece od čega je nešto više djevojčica, a manje dječaka. Imamo dvije grupe polaznika, početnike i one naprednije, s kojima rade mlade kineziologinje. Svake godine nam se priključuje sve više djece, a njihovi roditelji već znaju da trebaju imati svoju opremu, dakle role, štitnike za koljena i laktove te kacigu. Program škole rolanja odvija se u trajanju od mjesec dana ponedjeljkom i četvrtkom od 10. srpnja do 10. kolovoza u trajanju od po jednog sata tj. u vremenu od 17.30 do 18.30 sati. Iznimno nam je drago što su roditelji prepoznali dobrobiti ovog sporta i priključili djecu u aktivnosti koje organiziramo – rekla je Ana-Mary Posavec ispred Fitness centra Advance koji je glavni organizator Aktivnog ljeta u Ludbregu.

Škola rolanja održava se već treću godinu za redom, a od ove godine na atletskoj stazi i na posebno izgrađenoj stazi za rolanje u Sportskom parku u Ludbregu. Mlađu grupu vodi Marta Busija buduća magistra kineziologije koja studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a stariju Vanessa Posavec.