);
Oldtajmeri u Ludbregu

Oldtajmeri u Ludbregu

Svima je poznato da cijena automobilu padne odmah čim ga uplatiš i pada mu točno trideset godina, a onda mu opet počne rasti. Naime, kad automobil dosegne trideset godina starosti postaje oldtajmerom i onda mu se vrijednost povećava, naravno, pod uvjetom da je dobro sačuvan, održavan i u voznom stanju. A upravo takvi automobili zaposjeli su, treće srpanjske nedjelje, glavni ludbreški trg. Susret starih automobila organizirao je Old Timer klub Varaždin II pa su se i vlasnici vrijednih automobila koji se čuvaju kao oko u glavi okupili u Varaždinu na Kapucinskom trgu. U poslijepodnevnim satima krenula je panoramska vožnja međimurskim cestama do Marine Prelog, a nakon kraćeg odmora vlasnici su svoje ljubimce sa četiri kotača parkirali na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu. Ovdje su naši građani mogli uživati u rijetkim primjercima nekad popularnih automobila koji i dan danas oduzimaju dah. Bili su tu Volkswagenova Buba, Citroenovi Žaba i Spaček, Opelov Kadett, Corvette, Mustang, BMW-i, Mercedes-i, Renault 4 i 8 pa čak i Zastavini Fićo i Stojadin. Najstariji među njima bili su Ford A iz 1930. godine te Fiat 580C iz 1937. godine.

-Ukupno je izloženo 105 vozila od čega 10 motocikala, jedan kombi i jedan kamper. Od naših Ludbrežana svoje aute tu imaju Marijan Murić te Stjepan Komar i njegov sin Branko. Evo da se i ja malo pohvalim jer sam nakon dvadeset godina članstva u Old Timer klubu Varaždin II sa motocikla prešao na auto. Kupio sam prije mjesec dana Mercedesa 560 SL R107 kabrioleta osamcilindraša sa 169 KW. Auto je 1987. godište i ništa na njemu nije popravljano ili mijenjano. Ovdje smo bili prije deset godina i vjerujem da ćemo ponovno doći već za dvije godine. Zahvaljujem Gradu Ludbregu što se prihvatio pokroviteljstva ovog susreta – rekao je Leonardo Sakač, član organizacijskog tima.  

Da ste se imali priliku provozati, koji biste automobil izabrali? Baš si nešto mislim da li pričekati da mi automobilu počne rasti cijena te da usput napravim termo fasadu na kući ili da kupim novi auto pa da mi ga slupa tuča?! Lijepo je bilo na trgu među limenim ljubimcima jer su nas podsjetili na mladost sa manje stresa. Vjerujemo da će karavana oldtajmera u Centar svijeta stići i za dvije godine. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content