Plesna skupina ‘Crazy Hill’  i ‘NO name’ ludbreškog KUD-a ‘Anka Ošpuh’ proteklog su vikenda sudjelovale na međunarodnom plesnom natjecanju International Dance Open u Pragu.

Natjecanje je trajalo dva dana, a uz plesne skupine iz Hrvatske sudjelovale su i plesne skupine iz Češke, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Turske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Španjolske i Kine. Ukupno 95 plesnih klubova s 299 koreografija i preko 1500 plesača.

Mlade ludbreške plesačice i plesači kući su se vratili s tri zlata. Osvojili su zlato s koreografijom ‘Noćna mora’ u kategoriji Open production Youth, zlato s koreografijom ‘OZZ’ u kategoriji Open formation juniori i zlato s koreografijom ‘Ratnice’ u Contemporary formation youth.

– Do nas su došli čak i suci, što nije uobičajeno, rijetko kad dođu k natjecateljima. Čestitali su nam, pohvalili su plesače, trenere i koreografije. Naglasili su kako su naše koreografije dobro razrađene odnosno da imaju početak, sredinu, kraj i temu što je bitno jer te koreografija zainteresira i prikova pogled. Bili smo jako sretni ne samo zbog osvojenih medalja nego i čestitke svjetskih stručnjaka. – poručio je Filip Katalenić koji je zajedno s Anom Katalenić, Ivanom Kapusta i Anitom Pretković vodio plesne skupine.