Po okriljem Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Ludbreg održano je osposobljavanje za vatrogasnu mladež kojoj je pristupilo ukupno 29 polaznika u starosti od 12 do 16 godina iz DVD-a Hrastovsko, Selnik i Ludbreg. Osposobljavanje se sastojala od 20 sati teorijskog i 20 sati praktičnog dijela, a završni ispit održan je 18. lipnja.

Nastavak je to aktivnosti usmjerenih na osposobljavanje kadrova u vatrogastvu.

– Program je u potpunosti odrađen od strane domaćih predavača koji pokazuju tren razvoja u edukacijskom smjeru odnosno našu želju da postanemo edukacijski centar na području naše regije. Broj mladih koji su bili sudionici cijele ove priče pokazuje da vatrogastvo ponovo lagano raste u našoj zajednici pa čak i čitavoj regiji. – kaže zapovjednik VZ Grada Ludbrega, Jurica Havaić.

Ističe i kako je ovakva promocija vatrogastva izuzetno bitna za budućnost.

– Ako sada nećemo ‘izroditi’ nove operativce za 10 do 15 godina imat ćemo problem s kadrom, a to svakako ne želimo. U ime zapovjedništva i predsjedništva zahvaljujem se stoga svim roditeljima našeg vatrogasnog podmlatka i mladeži koji su prepoznali vatrogastvo kao bitan čimbenik djelovanja u našoj zajednici i koji su usmjerili svoju djecu da pristupe ovakvoj vrsti humane djelatnosti. – poručuje Jurica Havaić.