);
Ovog petka svečana promocija polaznika tečaja za izviđačke voditelje

Ovog petka svečana promocija polaznika tečaja za izviđačke voditelje

Odred izviđača Ludbreg u petak 19. svibnja na sam Dan izviđača održat će svečanost promocije polaznika tečaja za izviđačke voditelje. Svečanost će biti održana u parku dvorca Batthyany u 19 sati.

Na sjednici Starješinstva Saveza izviđača i planinki Hrvatske održanoj 9. svibnja 1954. godine donesena je odluka da se datum 19. svibnja, jer je to dan početka prvog tečaja za rukovodioce pionira – izviđača 1951. godine, proglasi Danom izviđača kao sjećanje na početak prve organizirane aktivnosti u stvaranju izviđačke organizacije.

Izviđači su svjetski pokret s preko 50 milijuna članova, osnovan 1907. godine, ali su i način života mladih koji se u malim grupama, najčešće u prirodi, neposredno uče samostalnosti i odgovornosti, prijateljstvu, zajedničkom radu i prihvaćanju različitosti i razvijanju sposobnosti organiziranja i vođenja potrebnih u budućem životu i radu.

Izviđači su najbrojnija i najljepša organizacija mladih na svijetu. Od 2000. godine i Odred izviđača Ludbreg dio je svjetske ali i velike hrvatske izviđačke obitelji koju čini oko 4.000 izviđačica, izviđača, izviđačkih voditeljica i voditelja Saveza izviđača Hrvatske.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content