);
Nova termo fasada na društvenom domu u Vinogradima Ludbreškim

Nova termo fasada na društvenom domu u Vinogradima Ludbreškim

Mjesni odbori imaju važnu ulogu u očuvanju i unapređenju života u lokalnim zajednicama. Ambiciozni i radišni predsjednik VMO Vinogradi Ludbreški Mario Vusić, uz svesrdnu podršku ostalih članova Katarine Zadravec, Sandre Dežić i Kristijana Modrića uspio je ostvariti projekt vanjskog uređenja mjesnog društvenog doma. Projekt je u potpunosti financirao Grad Ludbreg, a investicija je vrijedna 16 tisuća eura. Radi se o izvedbi termo fasade na zidovima neto površine od 350 metara kvadratnih.

-Radove izvodi tvrtka Jagić iz Poljanca, a osim uštede na grijanju u zimi te ugodnije klime tijekom ljeta naš će društveni dom zasjati u novom svjetlu i puno bolje izgledati nego sada. Objekt koristimo za različite namjene pedesetak puta godišnje tako da je energetska obnova u svakom pogledu dobrodošla – rekao je Mario Vusić, predsjednik VMO.

Na riječi predsjednika VMO Maria Vusića nadovezala se njegova zamjenica Sandra Dežić.

-Naš društveni dom je vjerojatno bio jedini na području Grada Ludbrega bez fasade. Puno je truda uloženo  da se konačno uredi izvana i sretni smo da će radovi na energetskoj obnovi biti gotovi do kraja listopada. Sljedeći naš cilj je uređenje prilaznih putova do doma i parkirnog prostora ispred samog objekta kako bi se korisnicima olakšao dolazak na mnogobrojne događaje koji se u našem društvenom domu organiziraju – rekla je Sandra.

Podsjetimo društveni dom u Vinogradima Ludbreškim je središte društvenih događanja od kojih navedimo samo neka: kestenijada, seljačke igre, dom je jedno od odredišta vinskih pohoda, uskrsni krijes, uskrsna radionica, božićna likovna radionica pa sve do održavanja stručnih predavanja, organiziranja rođendana, proslave prve pričesti i sl.

-Putem europskih fondova, a u suradnji s lokalnim vlastima pokušat ćemo urediti multifunkcionalno malonogometno igralište pokraj društvenog doma. Novi sigurnosni golovi kakve propisuje zakon već su nabavljeni i stavljeni u funkciju. Uz igralište uredili bi se i popratni sadržaji koji bi uključivali i sprave za vježbanje koje bi koristile i stare i mlađe populacije građana – rekao je Mario.

Na kraju spomenimo da se i unutrašnjost društvenog doma konstantno obnavlja pa je tako u donjem dijelu stavljena led rasvjeta, a u kuhinji promijenjena radna ploča i ugrađen novi ugradbeni štednjak. Što se pak tiče cijelog mjesta Vinogradi Ludbreški uskoro bi trebala započeti treća faza postavljanja javne led rasvjete. Kada završi projekt u naselju će biti postavljeno 450 energetski učinkovitih led svjetiljki. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content