Popularna kasnoljetna biciklijada koju tjedan dana  nakon Ludbreške Svete nedjelje organizira Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg doživjela je već svoje četvrto izdanje. Ove je godine Crazy Hill Bic okupio skoro stotinu zaljubljenika u rekreativnu vožnju bicikala. Tako je na kružnu cestovnu vožnju od Ludbrega do Ludbrega s okretištem na Kalniku krenulo devedesetak biciklista. Bilo je tu i mladih i nešto starijih biciklista koji se biciklizmom bave rekreativno, ali i onih koji bicikl voze poluprofesionalno. Ukupno je na stazi bilo pet kontrolnih točaka s okrjepama na Kalniku i u Varaždinskim Toplicama.

-Staza duljine 103 kilometra je dosta zahtjevna i nije označena pa stoga treba imati navigacijski uređaj s rutom biciklijade na biciklu, pametni sat na ruci ili u smartphoneu. Start je bio klizni u vremenu između 10 i 11 sati što znači da je svaki pojedinac ili manja grupa startala po želji, a trebalo je paziti samo da se ne prekorači vremensko ograničenje od osam sati predviđeno za završetak biciklijade. Da bi se dobila finišerska medalja na Kalniku je trebalo biti do 14 sati, a u Ludbreg stići najkasnije do 18 sati – rekao je član BSV-a Dražen Komes.

Sudionici biciklijade biciklirali su svojim osobnim tempom cestama s niskim intenzitetom prometa kroz zelenilo južnih obronaka Kalničkog gorja te kroz stotinjak kilometara zabavnog terena u kojem se izmjenjivali spustovi, ‘hupseri’, ali i poneki uspon. Na startu smo zapazili i osam članova Biciklističkog kluba Rotor iz Koprivnice. Dečki su se družili s kolegama iz BK Čakovec i BK Prelog kojih je također bilo podosta, a uočili smo i bicikliste koji su osobnim automobilom pristigli čak iz Rijeke. Od naših domaćih zaljubljenika u biciklizam zapazili smo ludbreškog gradonačelnika Bilića te vozača ‘brevet vožnji’ Kristijana Janušića, a biciklirali su i sami članovi BSV-a Ludbreg koji nisu morali sudjelovati u organizacijskim poslovima.

Ovaj sportski događaj zapravo je biciklističko druženje koje započinje u Ludbregu, a biciklisti prolaze Križevcima, Kalnikom i Varaždinskim Toplicama pa se ponovno vraćaju na Trg Svetog Trojstva. Tamo je organizirana vanjska zabava uz akustik svirku Civilizacija benda iz Preloga. Za najmlađe sudionike biciklijade osigurane su igre panelnog tipa koje su mogli igrati o odrasli kao npr. nabacivanje karika na štapiće. Osim toga, u suradnji s Policijskom postajom Ludbreg i Autoklubom Ludbreg, za mlade bicikliste pripremljen je poligon spretnosti. Radujemo se CH Bicu i sljedeće godine jer organizatori će sasvim sigurno osmisliti još ponešto novog jer baš sljedeće godine CH Bic bilježi prvi mali jubilej.