);
NK Mladost slavi 90. obljetnicu djelovanja

NK Mladost slavi 90. obljetnicu djelovanja

Na širem ludbreškom području, ovog su ljeta, čak četiri nogometna kluba slavila okrugle godišnjice. Polet iz Martijanca slavio je 50 godina djelovanja, Podravac-Kitro iz Sesveta Ludbreških 70 godina, a Gora iz Globočeca i Mladost iz Sigeca Ludbreškog čak 90 godina. Povodom svog 90. rođendana veoma sadržajan program pripremili su čelnici NK Mladost.

 -Naša proslava trajat će čak tri tjedna. Započeli smo tradicionalnim noćnim malonogometnim turnirom koji se igra od mantinele. Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa, a nakon odličnih malonogometnih predstava turnir je osvojila ekipa Vina Frille pobijedivši u finalu ekipu Malgrad. U borbi za treće mjesto ekipa Brazil pobijedila je ekipu Mangulice. Druge subote, na travnatom terenu, gostovala je prvoligaška ekipa Slaven Belupa koju smo iznenadili i pobijedili 3:1. Treće subote organizirali smo nastup Žige Međimurskog pod šatorom. Proslavu ćemo završiti nogometnim utakmicama mlađih uzrasnih kategorija NC Ludbreg, NK Podravina i NK Vidovec te turnirima ponajboljih klubova iz 1. i 2. ŽNL Varaždin – rekao je Zlatko Sova, predsjednik NK Mladost.

Noćni turnir bio je tradicionalno odlično posjećen, a poklonici nogometa sasvim sigurno će velik interes iskazati i za utakmice na kojima će nogometna znanja pokazati ekipe Tehničara iz Cvetkovca, Poleta iz Tuhovca, Plitvice iz Selnika i Podravine iz Ludbrega koji nastupaju sutra u subotu. Dinamo 01 iz Vrbanovca, Podravac-Kitro iz Sesveta Ludbreških, Sloga iz Slokovca i Poljoprivrednik iz Kapele igrat će prekosutra u nedjelju i turnirom tih četiriju ekipa završit će trotjedna klupska proslava u Sigecu Ludbreškom.

Mladost je kroz svoju bogatu povijest bila najbolja u osamdesetim godinama prošlog stoljeća kada su igrali Antun i Josip Havaić, Vlado Jalšić, Zvonko Makar, Vlado Grgec, Zvonko Bahat, Darko Valjak, Željko Šragalj, Andrija Gerić, Dragutin Meznarić, Matija Gložinić, Nevenko Herenčić, Božo Juričan, Vlado Jantol, Mladen Kovač, Vitomir Namjesnik, Dragan Bukal, Franjo i Zvonko Jadanić, Krunoslav Kovačić, Štefan Kočiš, Stanko Međimorec, Nikola Petek i drugi. Uspješni treneri Mladosti u to vrijeme bili su Željko Roščić, Mladen Gložinić, Marijan Hrelja i Ivan Ranilović. Ekipa se natjecala i u višim ligama pa je čak igrala i kup utakmicu šesnaestine finala Kupa Jugoslavije protiv Samobora. Da je pobijedila igrala bi protiv Budućnosti iz Titograda. Prije te utakmice Mladost je pobijedila Omladinac-Viko iz Novog sela Rok te tadašnjeg drugoligaša Varteksa i to uvijek u zeleno-bijelim dresovima. Stoga je jedan dio navijača bio iznenađen slavljeničkim dresom koji je ‘osvanuo’ u plavoj boji. Sve ostalo vezano uz slavljeničku proslavu je za svaku pohvalu, čak i više od toga.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content