Ludbreg je od 22. do 24. lipnja 2023. godine biti domaćin ponajboljim hrvatskim cestovnim biciklistima i biciklisticama, koji su se natjecati u dvije discipline: vožnji na kronometar te cestovnoj utrci.

Već nekoliko godina Ludbreg sustavno ulaže u kreiranje biciklističkih i cikloturističkih proizvoda, manifestacija i sadržaja te polako, ali sigurno izrasta u jednu od najzanimljivijih izletničkih destinacija za ljubitelje aktivnog turizma. Kako je pritom posebni naglasak stavljen na razvoj biciklističkih i cikloturističkih sadržaja nije čudno to što je Hrvatski biciklsitički savez upravo Ludbreg odabrao kao lokaciju tako važnog natjecanja kao što je Nacionalno prvenstvo u cestovnom bicklizmu.

Kronometarska utrka vozila se 22. lipnja kružnom stazom od naselja Hrastovsko do naselja Slanje, odnosno prema Poljancu, a krug je iznosio 8,3 kilometra. Po nezgodno visokim temperaturama od 80 ukupno prijavljenih, utrku je startalo 74 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji podijeljeni po skupinama: Elite, U23, junior, kadet, U15, U14, U13, Veteran A, Veteran B, Veteran C, Veteran D i Sport. Rezultate možete pronaći OVDJE.

Cestovna utrka održala se u subotu 24. lipnja, a trasa je bila duga 10 kilometara.

U utrci od dva kruga najbrži je bio Loris Mokrovčak iz Rijeke s vremenom 0:42:42, u utrci od tri kruga Tomislav Teofilov iz BK Zadar s vremenom 0:52:20, dok je u utrci od sedam krugova najbolji bio Fran Pečnjak iz Rijeke s vremenom 2:08:13.

U utrci veterana i rekreativaca od šest krugova najbolji je bio Dražen Strugar iz BK Storm s vremenom 1:34:16, u utrci od 11 krugova slavio je Jan Tisaj iz Rijeke s vremenom 3:00:26, dok je u utrci od 13 krugova pobijedio Viktor Potočki iz KD Rog s vremenom 3:17:13.

Ostale rezultate možete pronaći OVDJE.