Ovog su ljeta na širem ludbreškom području čak četiri nogometna kluba slavila okrugle godišnjice. Polet iz Martijanca slavio je 50 godina djelovanja, Podravac-Kitro iz Sesveta Ludbreških 70 godina, a Gora iz Globočeca i Mladost iz Sigeca Ludbreškog čak 90 godina postojanja. Povodom svog 90. rođendana sadržajan program proslave, koja je održana četvrte lipanjske subote, pripremili su čelnici Gore iz Globočeca.

 -Organizirali smo dvije revijalne utakmice i to između Sloge iz Slokovca i Mladosti iz Svetog Petra, a u kasnijem večernjem terminu seniorska ekipa Gore igrala je protiv veterana Hrvatske reprezentacije. Uz hranu i piće osigurali smo i živu glazbu te zabavne sadržaje za djecu kao i bogatu tombolu. Vjerujem da će ova visoka klupska proslava doprinijeti tome da u sljedećoj sezoni osnažimo ekipu kako bi bili konkurentniji u prvenstvu i kupu – rekao je Andreas Kučiš, trener NK Gora.

Nogometni klub Gora iz Globočeca Ludbreškog osnovan je 15. lipnja 1933. godine, a danas se natječe u 3. ŽNL Varaždin Skupina Ludbreg. Osnivači su bila tri brata Josip, Tomo i Antun Blažić. U klupskoj arhivi stoji da su prvi poznati sastav Gore iz Globočeca sačinjavali Dragutin Pomahač stariji, Ivan Kladić, Stjepan Gotić, Franjo, Zvonko i Antun Juratović, Rok Hladnić, Stjepan Sabol, Tomo Blažić i Ivo Kelemen.

-Zanimljivost leži u činjenici da je Gora u svojih 90 godina postojanja uredila čak tri igrališta. Prvo igralište napravljeno je u šumovitom predjelu iznad sela, a drugo igralište bilo je praktički u Ludbregu pored tvornice Oprema. Sadašnje igralište je na drugom kraju sela uz Podravsku magistralu prema naselju Čukovec. Poznatiji uspjesi Gore bili su 1973. godine kada je ostvaren naslov prvaka B lige i osvojen Općinski nogometni kup. Godine 2007. Gora je ponovno postala prvakom B lige nakon domaće pobjede u posljednjem kolu 3:1 protiv ekipe Malog Bukovca – rekao je Marko Dretar, predsjednik NK Gora.