);
Na Otoku mladosti obilježen Međunarodni dan yoge

Na Otoku mladosti obilježen Međunarodni dan yoge

Vježbanjem zainteresiranih građana i članova udruge Ayana yoga Ludbreg obilježen je Međunarodni dan yoge. Već treću godinu zaredom, uz potporu Grada Ludbrega, ovaj dan obilježen je na Otoku Mladosti u Ludbregu. Međunarodni dan Yoge službeno se slavi od 2015. godine, nakon njegovog proglašenja na Glavnoj skupštini UN-a 21. lipnja 2014. godine. Cilj obilježavanja je naglašavanje značajnog potencijala yoge za poboljšanje fizičkog, psihičkog i emocionalnog zdravlja na ljude svih dobnih skupina. Ove godine, yogu su vježbali zainteresirani u preko 50 gradova diljem Hrvatske, a pokroviteljstvo eventa prihvatilo se Veleposlanstvo Indije.

-Udruga Ayana Yoga Ludbreg upoznala je građane sa stilom yoge koje prakticiraju na svojim redovni satovima ‘Hatha Vinyasa’. ‘Hatha’ je tradicionalni princip yoge kroz koji poštujemo naše tijelo i ograničenja. Na taj način se pomiču granice komfora kroz yoga položaje, tijelo se puni energijom kroz tehnike disanja te se umiruje um putem tehnika povlačenja unutar sebe. ‘Vinyasa’ označava dinamičan slijed kroz koji prolazimo na satu. Kraj sata je rezerviran za opuštanje, kako bi se svi dojmovi slegli i tijelo umirilo – rekla je Ivana Črepinko, predsjednica udruge Ayana yoga Ludbreg.

Uz Ivanu Črepinko yoga asane vježbe vodila je njezina imenjakinja Ivana Krobot. Besplatnom satu yoge po izuzetno vrućem vremenu odazvalo se dvadesetak vježbačica, a posebna gošća bila je Sandra Begović iz GitaZen holističkog centra iz Pribislavca. Ovim događajem započinju ljetne aktivnosti udruge Ayana yoga Ludbreg. Svake srijede u 18 sati i svake subote u 8 sati možete im se pridružiti na besplatnim satovima yoge. Ludbreg ima odlične uvjete za bavljenje yogom jer na Otoku mladosti ima podosta hladovine, a osim hladovine smanjenju vrućine doprinosi i samo jezero Otok. Zato, umirite svoje tijelo u prirodnom okruženju Otoka mladosti uz iskusne instruktorice yoge udruge Ayana yoga Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content