Na novom gumiranom košarkaškom igralištu u centru Grada jučer je održan prvi po redu 3×3 košarkaški turnir u organizaciji KK Grafičar, Grada Ludbrega i Košarkaškog saveza Varaždinske županije. Prvi po redu iz razloga što se igrao po službenim pravilima 3×3 košarke.

Na turniru se okupilo 18 ekipa u četiri uzrasne kategorije, a nastupili su košarkaši iz Čakovca, Varaždina, Bjelovara, Križevaca, Donjeg Kraljevca i Ludbrega.

Najboljima su se pokazale domaće ekipe koje su u napetim utakmicama odnijele pobjede u svim kategorijama. Kategoriju juniora (U-18) i kategoriju kadeta (U-16) osvojila je ekipa AMO (Matija Bačani, Matija Valdec, Filip Crnković i Bruno Bačani), u kategoriji U-14 pobjedu su odnijeli dečki iz ekipe 3 + 0 (Ante Kokolek, Filip Bačani i Kai Novak) dok je u napetom finalu, nakon produžetaka, u kategoriji U-11 pobjedu odnijela ekipa Crazy Hill (Jakov Bačani, Vid Potočnik i Luka Ištvan).

Osim klasičnog natjecanja u košarci održano je i natjecanje u slalomu za najmlađe u kojem je pobjedu odnio Jakov Bačani iz ekipe Crazy Hill te natjecanje u tricama koje je osvojio Tin Zidarić iz KK Radnik.

-Vjerujemo da je i publika koja se unatoč velikoj vrućini okupila u velikom broju zadovoljna viđenim, a mi ćemo dati sve od sebe da iduće godine organiziramo još bolji i masovniji turnir. Hvala Gradu Ludbregu, Košarkaškom savezu Varaždinske županije, Košarkaškom savezu Koprivničko-križevačke županije te tvrtkama Slap voda i Carlsberg na ukazanom povjerenju! – poručuju iz KK Grafičar.

Izvor: KK Grafičar Ludbreg