);
Ludbrežanima se predstavila mlada koprivnička umjetnica Klaudija Raab

Ludbrežanima se predstavila mlada koprivnička umjetnica Klaudija Raab

Program Ludbreg petkom nastavlja sa svojom izložbenom aktivnošću.

Ludbreška publika tako je ovog petka, 14. travnja, imala prilike prisustvovati otvorenju prve samostalne izložbe mlade koprivničke umjetnice Klaudije Raab koja je umjetnosti privržena od malih nogu.

Od malena se nekako bavim crtkaranjem, kako god to nazvali u onim mlađim godinama dok još nismo ni svjesni baš što točno radimo. Tako sam vremenom napredovala u svom crtanju i dobila razne pohvale u školi ili doma. To me zanimalo i bila sam ponosna sama na sebe jer sam bila dobra u tome. Kasnije sam otkrila da mogu puno više, čak i izražavati svoje osjećaje. To mi je došlo kao neka vrsta terapije. Jednostavno uživam. – kaže samouka umjetnica Klaudija koja se Ludbrežanima predstavila izložbom slika pod nazivom ‘I stayed’ (Ostala sam).

Izložene slike nastale su u periodu od 2020. godine do danas, izrađene su u tehnici tempere, tuša, vodenih boja ili njihovom kombinacijom, a pričaju o autoričinim osjećajima.

Izložba je zapravo pričica o periodu u mojoj prošlosti koji nije bio baš bajan, ali sam iz toga puno naučila i to me poguralo naprijed, da budem što pozitivnija i zapravo me usmjerilo u nekom pravcu u kojem želim ići . Zahvaljujući tome sam i sama shvatila tko želim biti i kako raditi na sebi. Naziv ‘ostala sam’ je tu jer sam često govorila da bih odustala. Podcjenjivala sam samu sebe u mnogočemu i uvijek bi mi misli naginjale ka tome da se maknem od nečega, da samo odem ili odustanem. Bili to hobi, škola, razna druženja, slikanje ili bilo što drugo. Danas je moje mišljenje drugačije i sretna sam zbog toga. – objašnjava nam Klaudija koja je veliku potporu imala u svojim roditeljima pa im je u znak zahvale posvetila sliku pod umjetničkim nazivom ‘You gave me life’. To joj je, kaže, jedna od najdražih na ovoj izložbi.

– Draga mi je i slika ‘You saved me’ jer predstavlja jedan od najboljih i najsretnijih perioda u mom životu koji još uvijek traje, u kojem puno rastem i idem prema boljem i zahvalna sam svom partneru što baš uz njega mogu rasti ovako kako sada rastem. – dodaje.

Klaudija širi svoje vidike i u drugim oblicima i granama umjetnosti pa tako uz slikanje voli i fotografiju, poeziju, a tu i tamo zapjeva i zapleše. Trenutno je studentica medijskog dizajna na koprivničkom sveučilištu, a tijekom svog studija otkrila je da ju zanima i audio produkcija.

– U tome sam se nekako našla i htjela bih se u budućnosti baviti tim područjem. – otkrila nam je Klaudija Raab. Mi joj u tome želimo puno uspjeha.

Ako ste propustili otvorenje, a zanima vas navedena izložba, razgledati je možete sve do 19. travnja i to radnim danom od 8 do 14 sati ili uz prethodnu najavu na broj 042 306 113 ili na Facebook stranici Centra za kulturu Ludbreg. Ulaz je besplatan.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content