);
Ludbreški rotarijanci svjetski su prvaci u tenisu

Ludbreški rotarijanci svjetski su prvaci u tenisu

Međunarodna teniska zajednica rotarijanaca organizirala je 18. ITFR svjetsko prvenstvo rotarijanaca u dalekom Singapuru i to u sklopu svjetske konferencije rotarijanaca. Ekspedicija iz Ludbrega krenula je u sastavu tenisača Stanka Koseca, Ivice Pokosa i Nine Dulikravića koji je u pratnji imao svoje navijače Blanku i Maura. Iz Hrvatske su im se još pridružili Darinko, Tomislav i Davor koji su također sudjelovali na natjecanju.

-Želio bi istaknuti veliku gostoljubivost domaćina koji su nas ugostili u svojim domovima na njima tradicionalnom roštilju. Probali smo razne specijalitete i napravili još bolji networking sa drugim članovima te razmijenili bogata iskustva. Tamo je naš Ivica dogovorio kumstvo sa Taivanom, a dogovor još samo treba finalizirati – rekao je Nino Dulikravić.

Naši su Stanka i Ivicu prijavili pod kodnim imenom Stan & Wawrinka, a oni su odigrali vrhunske mečeve pobijedivši praktički igrače sa svih kontinenata.

-Još uvijek ne možemo razaznati pravu dob našeg prijatelja Adelinka iz Afrike koji kaže da ima 66 godina, a izgleda mlađe i od mene, a kamoli od svojih suparnika no njegova supruga nam je to i potvrdila kroz druženje i šalu. Adelinka je svojedobno sudjelovao u mirovnoj misiji UN-a u Hrvatskoj i zna dosta riječi te nas je lijepo pozdravio na hrvatskom jeziku i pitao kako smo. Ivica ga je naravno i dalje testirao koje još riječi zna, a vi možete pretpostaviti koje su to riječi bile – pojasnio je Nino.

U četvrt finalu je naš par savladao mješoviti par Tomislava i budućeg predsjednika ITFR-a Lindsday Krolla, u polufinalu Adelinka i Pedra te u finalu u vrlo neizvjesnom i napetom meču protiv branitelja naslova iz Melburna aktualnog predsjednika Marcosa i Paola. Naš teniski par pokazao se superiornijim i zasluženo pobijedio uz ovacije publike.

Tako je osvojena prva titula za naš Rotary klub Ludbreg i Hrvatsku. U pojedinačnim mečevima nastupio je i predsjednik Rotary kluba Ludbreg Nino Dulikravić.

-U single mečevima u završnici pobjeđujem Tajvanca Lina i gubim meč od superiornog Andrejusa koji je aktivni pentatlonac i doslovno mi je dušu izvadio na terenu svojom trkom. Moram napomenuti da je temperatura bila neizdrživa, a vlaga još veća. Uvjeti za igru vrlo teški pa sam tijekom meča nekoliko puta promijenio majicu, a Andrejus je ostao potpuno suh. Uspio sam ipak donijeti i drugi pehar za naš Rotary klub, ovaj put srebrni – rekao je Nino.

Nino je u po izboru organizatora izabran u još jedno natjecanje parova sa Linovim ocem.

-Krećemo protiv hrvatskog para Davora i Darinka, a na ulazu u drugi set moj partner je morao odustati zbog zdravstvenih razloga. Dodjeljuju mi njegovog sina s kojim sam igrao pojedinačni meč. Da bi osigurali daljnje natjecanje morali smo pobijediti prve favorite Andrejusa i Brandona iz Litve i Australije. Njih smo dobili u vrlo napetom meču u tie breaku. U finalni meč protiv Indijaca došao sam sa temperaturom i glavoboljom. Moj doktor Stanko Kosec daje mi Sumamed, a zahvaljujući mome partneru koji je odlično odigrao na mreži uspjeli smo osvojiti i drugo zlato – presretan je bio naš Nino.

Naši rotarijanci još su uvijek u Sigapuru gdje se oporavljaju od napora razgledavanjem ovog prekrasnog otočnog grada-države. Republika Singapur smještena je u jugoistočnoj Aziji na jugu Malajskog poluotoka, na vrhu poluotoka Malake. Singapur radi njegovog strateški važnog položaja zovu ‘Azijski Gibraltar’, a na malajskom jeziku ‘singapura’ znači ‘lavlji grad’.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content