);
Ženski odbojkaški klub Ludbreg proslavio deseti rođendan

Ženski odbojkaški klub Ludbreg proslavio deseti rođendan

Posljednje subote u svibnju održana je proslava desete godišnjice uspješnog djelovanja Ženskog odbojkaškog kluba Ludbreg. Uz Košarkaški klub Grafičar Ludbreg i Nogometni klub Podravina Ludbreg, ŽOK Ludbreg okuplja najviše djece i mladeži. Klub je osnovan 31. svibnja 2014. godine, prva predsjednica bila je Kristina Stanko, a za tajnicu izabrana je Andreja Majhen. Od 2016. godine predsjedničku dužnost obavlja Dražen Komes koji je još uvijek aktualni predsjednik.

Od rekreativne odbojke, koja je u početku okupljala učitelje OŠ Ludbreg do odbojkaškog kluba s osamdesetak aktivnih igračica svih uzrasta, prošlo je samo deset godina.
U godini osnutka klub je prijavio dvije ekipe u 3. HOL regija Centar. Trener prve seniorske ekipe bio je Zenil Vugrinec, dok je ekipu juniorki vodio Saša Radaković. Sljedećih godina  interes za odbojku postajao je sve veći pa tako danas klub djeluje kroz četiri uzrasne kategorije, odnosno prvu i drugu seniorsku ekipu te ekipe male i mini odbojke. Seniorske ekipe se natječu u sklopu 3. i 4. HOL skupina Sjever te svaku natjecateljsku sezonu pokazuju sve višu razinu odbojke i postižu sve bolje rezultate. Treninzi se odvijaju dva do tri puta tjedno, a treneri u klubu su Zenil Vugrinec, Mario Horvat, Andrija Ivančić i Andreja Majhen.

-Preko ljeta klub ne staje s aktivnostima već brine o igralištu odbojke na pijesku kod Gradske sportske dvorane u Ludbregu te svake godine u sklopu ‘Dana ludbreške svete nedjelje’ organizira turnir odbojke na pijesku na kojeg se rado odazivaju odbojkašice i odbojkaši iz svih okolnih županija. Na kraju sezone družimo se sa svim našim odbojkašicama i njihovim roditeljima na terenima ‘Vitkog jelena’ u Kućanu Ludbreškom – rekla je tajnica Andreja Majhen.

Proslava desetog klupskog rođendana započela je u 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani gdje je odigrana revijalna utakmica između prve ekipe i ekipe osnivačica kluba. U 12 sati podijeljene su medalje i pehari ekipi ŽOK Ludbreg II koja je pod vodstvom trenera Marija Horvata osvojila treće mjesto u ovosezonskom natjecanju u kojem se natjecalo 17 ekipa. U 13 sati održana je svečana skupština u Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak nakon koje je organizirana zakuska za sve goste i članove kluba. Bila je to prigoda za druženje svih ljubitelja ženske odbojke koje će se, vjerujemo, ponovno organizirati i za pet godina.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content