);
FOTO Vatrogasci, policija, hitnjaci, HGSS-ovci i Crveni križ održali zajedničku vježbu

FOTO Vatrogasci, policija, hitnjaci, HGSS-ovci i Crveni križ održali zajedničku vježbu

U kompleksu Osnovne škole Ludbreg danas je održana pokazno-terenska vježba operativnih snaga Stožera Civilne zaštite grada Ludbrega. Vježbom je prikazana osposobljenost i spremnost navedenih operativnih snaga sustava civilne zaštite u spašavanju osoba u specifičnim uvjetima, u ovom slučaju spašavanje iz objekta stradalog u potresu.

Sama vježba sastojala se od nekoliko povezanih scenarija nesreće.

– Dogodila se nenadana eksplozija u kotlovnici osnovne škole koja je izazvala požar s tendencijom širenja. Događaj je uvjetovao nekoliko teže i lakše ozlijeđenih djelatnika te učenika škole koji su se nalazili u neposrednoj blizini. Teže je ozlijeđen domar škole na kojeg je srušen dio vanjskog zida i osoba koja se nalazila u kotlovnici. Vatrogasci su po dolasku na mjesto intervencije pristupili gašenju požara s unutarnjom navalom i evakuaciji ozlijeđenih osoba, a u pomoć su pozvane i ekipe koje su vršile vanjsku navalu te sprječavale dodatno širenje požara.– objasnio je voditelj vježbe, ujedno i koordinator na lokaciji Jurica Havaić, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Ludbrega i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

Vježbovnu skupinu činili su članovi Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega, predstavnici Ravnateljstva Civilne zaštite, Područni ured Varaždin, službenici Policijske postaje Ludbreg, članovi vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice grada Ludbreg, članovi operativne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg, predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, djelatnici Hitne medicinske pomoći i Hrvatske gorske službe spašavanja te učenici i zaposlenici Osnovne škole Ludbreg. Ukupno je u vježbi sudjelovalo pedesetak osoba.

– Zahvaljujem se svim sudionicima koji su ovdje na dobrovoljnoj bazi. Sama vježba pokazala je da su operativne snage sposobne u koordinaciji odraditi najsloženije zadatke. Građani s ovog područja mogu se osjećati sigurnima. – rekao je ovom prilikom načelnik PP Ludbreg, Ivica Kokot.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content