);
Ludbreški KUD-ovci oduševili publiku

Ludbreški KUD-ovci oduševili publiku

Kad kažemo ‘KUD’ prvo pomislimo na tradicijsku kulturu, na folklor. Međutim, ludbreški KUD ‘Anka Ošpuh’ je, mogli bismo reći, multidisciplinarni KUD jer osim tradicije i baštine njeguje i stvaranje novih stvari, novih programa.

Njihove su dječje plesne sekcije tako jučer održale svoju prvu dramsko-plesnu predstavu. Mladi glumci i plesači okušali su se u novoj avanturi u kojoj su, potvrdili su nam, uživali. A, uživala je i publika.

Danas su pak na ludbrešku pozornicu stali folkloraši, tamburaši i ‘Pajdašice’. I pogađate, publika je opet uživala. Pred prepunom dvoranom održali su cjelovečernji program ‘Pod ludbreškim nebom’ koji je održan u suradnji s Centrom za kulturu i informiranje ‘D. Novak’, a sve u sklopu programa Ludbreg petkom.

Folkloraši su se predstaviti koreografijama s kojima će predstavljati hrvatsku tradiciju na Internacionalnom festivalu folklora “Bajo el Sol de España” u Španjolskoj početkom listopada, ali i koreografijom za čiju su izvedbu dobili pohvale na ovogodišnjoj županijskoj smotri folklora u Novom Marofu.

Tamburaši su se predstaviti blokom pjesama s kojima će predstavljati KUD na ovogodišnjoj smotri tamburaški sastava koja se u nedjelju održava u Jalžabet, a Pajdašice su izvele pjesme sa županijske smotre vokalni sastava koja ih je plasirala na državnu smotru.

Jedan od glavnih zadataka KUD-a ‘Anka Ošpuh’ je očuvanje etno baštine na području Ludbrega i Varaždinske županije te prenošenje iste s generacije na generaciju. S obzirom na to da im se priključuje sve veći broj mlađih članova, pred njima je svjetla budućnost. Nakon večerašnjeg programa, u to se uvjerila i publika.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content