U nedjelju 11. lipnja, već tradicionalno, Udruga oboljelih od dijabetesa Dia-Mell Ludbreg organizirala je cjelodnevni program kod Lovačkog doma. Udruga Dia-Mell već dugi niz godina prevenira šećernu bolest te savjetuje i pomaže oboljelima. Dijabetes se, osim kod odraslih, sve češće javlja i kod mlađih dobnih skupina pa čak i kod sasvim male djece pa je prevencija i edukacija izuzetno bitna. Poslije srnećeg paprikaša kojeg su pripremili članovi Lovačkog društva Srnjak Ludbreg održana su natjecanja u belotu. Održane su i sportske igre u pikadu, potezanju užeta, prenošenju jaja u žlicama te bogata tombola humanitarnog karaktera kao i vrtna zabava uz živu glazbu.

– Dočekali smo završetak pandemije korone pa je ove godine naš susret prerastao u edukativno sportsko-zabavnu manifestaciju. Svi zainteresirani mogli su na licu mjesta prekontrolirati razinu šećera u krvi, mogli su se educirati o dijabetesu, a imali smo i video projekciju dokumentarnog filma ‘Ja, Patricija osobno’. Djeci se osobno predstavila Patricija Špoljarić koja je s dijabetesom tip 1 uspjela osvojiti europsko srebro u borilačkim vještinama. Nastupili su mladi tamburaši iz Martijanca te članice Udruge žena općine Sveti Đurđ Veliko srce koje su izvele svoju vlastitu autorsku predstavu – rekla je Dragica Lukić, predsjednica udruge Dia-Mell.  

Inače, Udruga Dia-Mell je dobila sredstva od Grada Ludbrega i uspješno ostvarila projekt ‘Jabuka u službi dijabetesa’. Zbog toga su na nedjeljnoj manifestaciji osim srnećeg paprikaša nuđeni i štrukli s jabukama te čips od jabuka. Osim toga, zainteresiranima, je podijeljena knjižica recepata s jabukama koja je recenzirana od strane nutricionista i koja nudi mogućnost pripremanja hrane od najzdravijeg voća – jabuke. I na kraju, ovo je bio šesti po redu susret Dia-Mellovaca, a sasvim smo sigurni da nije i posljednji.