);
U OŠ Ludbreg otvorena nova informatička učionica, slijedi unutarnje uređenje škole

U OŠ Ludbreg otvorena nova informatička učionica, slijedi unutarnje uređenje škole

U Osnovnoj školi Ludbreg danas je svečano otvorena nova informatička učionica u čije je opremanje uloženo 59 920 eura. Učionica je opremljena novim namještajem, novim računalima, pametnom pločom, televizorima, 3D printerom, a zamijenjena je i stolarija te je obnovljen parket. Sve je financirala Varaždinska županija.

– U protekle dvije godine je u Osnovnu školu Ludbreg uloženo preko 880 tisuća eura. Govorimo o radovima i o određenim programima. Zajedno s Gradom Ludbregom provodimo projekt LORI i sufinanciramo određene programe kao što su prehrana učenika, pomoćnici u nastavi, produženi boravak. Sve to poduzimamo kako bi naši učenici imali što bolje obrazovanje, da bi bili u trendu, da bi imali informaciju više odnosno bili upoznati sa svim zbivanjima u naprednom svijetu. – istaknuo je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Prošle su godine u ludbreškoj školi obnovljene sve elektroinstalacije, a sada je na red došlo i unutarnje uređenje. Otvoranje novouređene učionice ujedno je bila prilika za potpisivanje ugovora s izvođačem radova.

– Škola je starija, škola čeka svoju obnovu već neko vrijeme. Konačno smo došli na red. U sklopu projekta unutarnje uređenja u učionicama će se skinuti stari sloj boje, stari sloj glet mase, poravnat će se i pobojati zidovi. Brusit će se i lakirati parketi, a u sanitarnim čvorovima zamijeniti pločice i sanitarije. Zamijenit će se kompletna unutarnja stolarija. – objasnio je ravnatelj škole Tihomir Horvat.

Otvorenju učionice i potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

-Za nas je ovo vrlo važna investicija s obzirom na sve što kao grad radimo da obrazovanje u Ludbregu bude na najvećoj mogućoj razini. S ovom investicijom će se sigurno steći svi uvjeti da to tako i bude. Nadam se da će i naši učitelji prionuti, dodatno motivirani, poslu i da će znati iskoristiti sve blagodati suvremenih tehnologija koje se godinama ulažu preko različitih projekata u županiju, a sve s ciljem da naša djeca imaju najbolje uvjete za obrazovanje, da bi naša djeca odlaskom u srednje škole mogli nastaviti uspješno se školovati i pripremati se za buduće izazove koji stoje pred njima. Znamo da se svake godine puno zanimanja ugasi, ali se puno novih otvara, a da biste odgovorili na taj izazov morate biti dobro obrazovani. Ova investicija u dobro obrazovanje u Ludbregu će pomoći budućim generacijama da lakše doskoče svim promjenama koje se dešavaju u današnjem svijetu. – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content