);
CRAZY HILL TRAIL Trčali i mali i veliki

CRAZY HILL TRAIL Trčali i mali i veliki

Proteklog vikenda započeo je Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji i jedno od najzanimljivijih sportsko-rekreativnih događanja u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Prvi od ukupno pet vikenda, koliko će festival trajati, na Otoku mladosti je okupio ljubitelje trčanja. Naime, u organizaciji udruge BSV Ludbreg u subotu, 4. ožujka, održana je popularna Crazy Hill Trail utrka u kojoj su sudjelovala 334 trkača.

Trkači su mogli birati između tri u potpunosti označene staze. Crvena (RED) staza duga je 34 km, ima ukupno 1040 m visinske razlike i nju su trčali iskusniji i napredniji trkači. Plava (BLUE), duga je 16 km s 415 m visinske razlike, a zelena (GREEN) dugačka je 10 km s 215 m visinske razlike i nju su trčali rekreativci odnosno natjecatelji željni dobre zabave uz nešto laganiji izazove.

Osim uživanja u trčanju ‘ludim bregima’ natjecatelji su imali priliku osvajati i svjetske bodove u trail trčanju (ITRA). Naime Crazy Hill Trail utrka bila je ujedno i prvo kolo 1. Hrvatske trail lige.

Dan kasnije održana je i Mini Crazy Hill Trail Kids  kružna utrka namijenjena učenicima osnovnih škola od 1. do 8. razreda. U utrci je sudjelovalo preko 300 učenika iz OŠ Ludbreg, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Trčali su u tri kategorije. Učenici od 1. do 4. razreda trčali su 800 metara dok su učenici 5. i 6. razreda te 7. i 8. razreda trčali 1600 metara odnosno dva kruga oko Otoka. Za sve male trkače organizatori su osigurali okrjepu i finišerske medalje, a onim najboljima uručene su i nagrade.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content