Vijest je to koju su s nestrpljenjem čekali brojni sugrađani i ljubitelji filmskog platna. Da bi kino moglo započeti s prikazivanje bilo je potrebno odraditi određene predradnje. 

– Da bi se uopće mogla raditi kino projekcija potrebno je sklopiti ugovor s distributerima što se u našem slučaju malo odužilo. Naime, mi još uvijek nemamo sklopljen ugovor s distributerima jer je kod njih nešto zapelo, ali smo uspjeli dogovoriti filmove i krećemo od ove subote. Druga stvar koju je trebalo učiniti je sklapanje ugovora sa ZAMP-om koji traži da se od svake ulaznice naplaćuje 1, 25% za potrebe glazbe koja se emitira prije i tijekom projekcije filma. – objašnjava ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg, Branko Dijanošić.

Kino projekcije održavat će se svake subote u 19 sati i svake druge nedjelje u 17 sati kada će se prikazivati filmovi za djecu.

-To se još može korigirati, a sve ovisi o interesu publike. Ako će biti veliki interes može se uvesti još jedan dan za projekcije ili posložiti više projekcija u jednom danu. To ćemo tek vidjeti. – kaže B. Dijanošić.

Raspored prikazivanja filmova redoviti će biti objavljivan i ažuriran na web i Facebook stranici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg kao i u Ludbreškim novinama te portalu Ludbreške e-novine.

U subotu 11. ožujka u Ludbregu će se tako s početkom u 19 sati prikazivati film Marginalci, a dan kasnije 12. ožujka projicirat će se animirani film Cvrčak i mravica s početkom u 17 sati.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u tajništvu Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ na adresi Trg Svetog Trojstva 19, Ludbreg radnim danom od 7:30 do 15 sati i na dan projekcije sat vremena prije početka prikazivanja filma ispred ulaza u samu dvoranu. Za sada je gotovina jedini način plaćanja.