Odmah nakon jučerašnje svečane sjednice u povodu Dana grada Ludbrega na Otoku mladosti okupila se ekipa spremna za jedan sportski pohod po ludbreškim bregima. Većina ih je imala ruksake na leđima i štapove u rukama iz čega bi i slučajni prolaznik zaključio da se radi o nordijskom hodanju.

Nordijsko hodanje sve je popularniji oblik rekreativne fizičke aktivnosti, prilagođen svim uzrastima i svim tipovima ljudi. To je hodanje nadopunjeno korištenjem posebno dizajniranih štapova koje donosi brojne koristi za tjelesno i mentalno zdravlje sudionika.

Nordijsko hodanje u Ludbregu promoviraju članice Udruge ‘Narcisa’ koje svake godine na ovaj način sudjeluju u Welcome spring festivalu, najvećem outdoor festivalu u Varaždinskoj županiji. Start njihovog druženja s prijateljskim udrugama i sudionicima koji su pristigle iz Goričana, Varaždina, Strmca, Preloga, Orehovice i Nedelišća bio je na Otoku mladosti. Sudionici su mogli birati između dvije staze, kreće od 5 kilometara i duže od 10 kilometara.

Dojmovi su bili pozitivni, kako kod organizatora tako i kod sudionika.

– Predivan dan u prirodi, na svježem zraku s pozitivnim ljudima. Od srca puno hvala na pomoći svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji. Danas smo svi bili nordijski hodači prelijepim ludbreškim krajolikom. – tom je prigodom istaknula predsjednica Udruge, Gordana Loparić.

Ne sumnjamo kako će se tradicija nastaviti i iduće godine te privući još više zaljubljenika u ovu vrstu aktivnosti.

Foto: Dario Mikulek (Trail)