Članovi Udruge cvjećara ludbreške regije održali su svoju 27. sjednicu Skupštine kojoj su prisustvovali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić i načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

Osvrnuvši se na prošlu godinu kada je dio Varaždinske županije, pa tako i područje općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec zadesila nezapamćena prirodna nepogoda tuča, predsjednica Udruge Valerija Pokos u svom je govoru istaknula kako je udruga odradila sve zacrtane aktivnosti. Nastavak rada Udruge vidi u daljnjim edukacijama članova kroz stručna predavanja, suradnji s LAG-om Izvor Ludbreg, Hrvatskom poljoprivrednom komorom, kao i drugim državnim tijelima, te kroz suorganizaciju sajma cvijeća Flora Centrum mundi, kao i daljnjem promoviranju svog znaka „Ludbreški rozetlin“.

Zamjenica župana Silvija Zagorec pohvalila je rad Udruge koja svojim aktivnostima promiče svoje ime, ime svog kraja, ali Varaždinske županije.

– Većina ljudi u Varaždinskoj županiji na spomen cvijeća, pomisli upravo na Ludbreg i ludbreški kraj, što nije slučajno. Veliku ulogu za to „brendiranje“ imate upravo vi, kao jedna od najaktivnijih i najorganiziranijih udruga na području Varaždinske županije. Rad na zemlji izuzetno je vrijedan, ali i težak. Stoga se nadam kako će sve nas ove godine zaobići prirodna nepogoda, jer iz vlastitog iskustva znam, da nema težeg trenutka za poljoprivrednika nego kad sav trud i rad nestanu u sekundi. Stoga se zahvaljujem svima koji svojim zalaganjem doprinose prepoznatljivosti cvijeća proizvedenog u našeg kraju, a posebno poljoprivrednim gospodarstvima koji prenose tradiciju proizvodnje na nove generacije, te time čuvaju tradiciju cvjećarstva – poručila je zamjenica Zagorec te ih podsjetila kako je otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi putem kojeg je Varaždinska županija za tu namjenu iz proračuna osigurala 927.871.00 eura, odnosno blizu sedam milijuna kuna.

Puno uspjeha u daljnjem radu, kao i nastavak dobre zajedničke suradnje članovima Udruge zaželjeli su i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.