U Županijskoj palači u Varaždinu održan je kolegij župana Anđelka Stričaka s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja Varaždinske županije. Na sastanku je sudjelovao i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Osim njih kolegiju su nazočili načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, ujedno i zamjenica župana kao i predstavnici žurnih službi te resorni županijski pročelnici.

Župan je sazvao kolegij kako bi od načelnika i gradonačelnika dobio informacije o stanju na terenu, ali i kako bi zajednički razmotrili koje su mogućnosti za sanaciju štete.

PU varaždinska je, uz svoje redovne ophodnje, na teren uputila više od 30 dodatnih policijskih službenika dok su Hrvatske vode uputile dvadesetak svojih zaposlenika i kooperanata.

Kako su izvijestili iz Crvenog križa Varaždinske županije građanima je pružilo pomoć i 30 djelatnika Crvenog križa, kao i članovi HGSS-a te civilne zaštite.

Župan se, kao i svi prisutni načelnici i gradonačelnici i ovim putem zahvalio svim žurnim službama koje su pomagale te svim građanima na strpljenju.

Na kolegiju je upućeni apel građanima da se jave u svoje općine i gradove kako bi prijavili štetu na obiteljskim kućama, gospodarskim objektima, podrumima, poljoprivrednim dobrima, a pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek ponovio je metodologiju samog prijavka šteta.

Danijel Bunić iz Hrvatskih voda je istaknuo kako su vodostaji rijeka Plitvice i Bednje u padu odnosno trend pada je 4 do 6 centimetara po satu što znači da bi se voda trebala lagano povući s poplavljenih područja.