Klub tehnike Ludbreg,  Orijentacijski klub Varaždin i Srednja škola Ludbreg organizirali su kratku urbanu utrku u kojoj su sudjelovala dva razreda ludbreške srednje škole.

– Pripremili smo im jednu zanimljivu utrku. Riječ je o utrci koju mi zovemo score utrka. To znači da kontrolne točke koje su na terenu nisu spojene linijama na karti. Natjecatelji sami moraju odrediti rutu koja će o njihovoj procjeni biti najbrža. – objasnili su organizatori.

Utrka je održana danas u prijepodnevnim satima. Star i cilj bio je na atletskoj stazi pokraj srednje škole, a učenici su orijentaciju odrađivali uz pomoć orijentacijske karte Ludbrega u mjerilu 1:4000.

Njihov zadatak bio je da što prije obiđu svih 14 kontrolnih točaka smještenih na području grada.

Od dječaka najbrži su bili:

1. Borna Megla

2. Fran Štengl

3. Karuza Niko

Od djevojčica na pobjedničko postolje su stale:

1. Jelena Janušić

2. Gabrijela Gotić

3. Julijana Fic

Podsjetimo se, orijentacija je smišljeno kretanje na nepoznatom terenu s osnovnim ciljem da se uz pomoć karte i kompasa osoba orijentira i pronađe unaprijed određene kontrolne točke u što kraćem vremenu.

Kroz projekt obilježavanja Svjetskog dana orijentacije Međunarodna orijentacijska federacija nastoji da se na što više lokacija u svijetu okupi što više osoba različitih dobnih skupina i sudjeluje u nekoj vrsti orijentacijske aktivnosti. U provedbi projekta sudjeluju klubovi nacionalnih orijentacijskih federacija koji u suradnji sa školama i drugim obrazovnim ustanovama pokušavaju dati veliki doprinos u obrazovanju i samom razvoju orijentacijskog sporta.