Grad Ludbreg i ove godine uključio se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj, Zelena čistka, a od ove godine i u sklopu projekta “Od izvora do mora” u sklopu kojeg je moguće osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

-Ludbreg je posebno mjesto, u srcu grada imamo jako puno vode, puno zelenila. Uočeno je i ranijih godina da nisu svi sugrađani jednako osjetljivi prema okolišu, mnogi još uvijek misle da je u redu ostaviti otpad u prirodi. Zato je i pokrenuta zelena čistka, kao potpora sanaciji rješavanja divljih odlagališta koja nastaju u blizini grada. Zavirili smo danas u svako naselje, pomogli da priroda bude zdravija, a nama okoliš ljepši – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatsko, a i šire.

-Možemo biti ponosni na izgled našeg Ludbrega. Posjetitelji redovito komentiraju kako je ovo čist grad, prepun zelenila i ekološki osviješten. Djelomično je to i zato jer Ludbrežani svake godine rado sudjeluju u zelenoj čistki i brinu o urednosti svog okoliša – rekla je Anica Happ, jedna od sudionica Zelene čistke.

Akcija Zelene čistke ove se godine u Ludbregu provela 22. travnja 2023. godine simbolično na Dan planeta zemlje, a više od 150 volontera odvojilo je par sati svog vremena i pomoglo u zbrinjavanju otpada.