);
Ludbreški izviđači na planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika

Ludbreški izviđači na planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika

Polaznici tečaja za mlade izviđačke voditelje Odreda izviđača Ludbreg bili su ove subote 22. travnja na izviđačko-planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika, s usponom na najviši vrh Kalnika – Vranilec visok 643 metra.

Ova generacija izviđača radi epidemioloških razloga prošlih godina, s iznimkom ljetnog logovoranja i ekspedicije, nije smjela putovati i provoditi izviđačke pohode radi upoznavanja šireg zavičaja, nacionalnih parkova i parkova prirode Hrvatske. Mladim izviđačkim voditeljima na tečaju, ovo je zato bio prvi zajednički izviđačko-planinarski izlet u planinu pa i samim time poseban doživljaj. U voditeljsko dijelu programa učili su vođenje grupe u prirodi uz kartu i planinarske oznake, o čuvanju prirode i vlastitoj sigurnosti, te upoznali nama najbližu planinu i njene znamenitosti.

Tijekom proljeća, svi će izviđači s voditeljima još posjetiti Ravnu goru sa 694 m – Trakošćan i Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, s usponom na najviši vrh Japetić, 879 m,  a u povratku i otići u Samobor.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content