Grad Ludbreg časti vas koncertom Varaždinskog tamburaškog orkestra povodom Dana grada Ludbrega!

Uz orkestar će zapjevati poznata sopranistica Gabriela Hrženjak i tenor Filip Hozjak. Koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u utorak, 19. ožujka, s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Program se sastoji od zabavnih i tamburaških pjesama, ali i najpoznatijih opernih arija poput Verdijeve “Traviate”, ‘”O sole mio” i sl.

Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. godine s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu. Već na prvim koncertima orkestar pokazuje vrhunsku kvalitetu i profesionalnost. U proteklih 18 godina djelovanja VTO redovito priređuje samostalne koncerte, nastupa na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima te redovito osvaja najviše nagrade i priznanja. VTO je 2020. godine značajno obnovljen i popunjen vrhunskim mladim tamburaškim glazbenicima. Najznačajnija je promjena ta da stručno vodstvo, od bivšeg dirigenta Zlatka Sokića, preuzima Tibor Bün, afirmirani mladi dirigent i pedagog.

Gabriela Hrženjak diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Srednju glazbenu školu pohađala je u Varaždinu. Nakon uspješnog maturalnog koncerta upisala je pjevanje na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Tijekom svog srednjoškolskog i akademskog obrazovanja natjecala se na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima gdje je osvajala sjajne rezultate. Debitirala je u brojnim operama, a trenutno priprema ulogu Kneginje čardaša u Narodnom kazalištu u Košicama (Slovačka).

Filip Hozjak završio je Akademiju za umjetnost i kulturu Osijek, a u stalnom je angažmanu Kazališta “Komedija” od 2021. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalog i Rektorove nagrade Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. U Kazalištu “Komedija” nastupa kao Jesus u rock-operi “Jesus Christ Superstar”, a dio je i ansambla u predstavama Grofica Marica, Alfi Kabiljo, Moji mjuzikli #2, Ludnica s tenorima i Ljepotica i Zvijer.

Proslavite Dan grada Ludbrega uz tambure!