Nova školska godina počela je danas za oko 445.800 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih će nešto više od 12.000 sudjelovati u eksperimentalnom programu cjelodnevne nastave koja se od danas provodi u 62 osnovne škole.
Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), u školskoj godini 2023./2024. osnovnu školu pohađat će oko 300.300 učenika, dok će u srednjim školama biti ukupno oko 145.500 učenika.

U Osnovnu školu Ludbreg danas je zakoračilo 80 prvašića kojima je uz ravnatelja Tihomira Horvata, riječi dobrodošlice uputio Darko Jagić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega.

– Draga djeco, dragi roditelji, dragi učitelji želim vam svima veseo i radostan početak nove školske godine. Vama prvašićima posebno želim da vam prvi dan škole ostane u najljepšem sjećanju, upoznajte nove prijatelje i svoje učitelje koji će vas mnogo toga naučiti. Uz sve obaveze, nemojte se prestati družiti i igrati, budite veseli i znatiželjni i dobri prijatelji drugima. Sretan vam obrazovni put! – poručio je Jagić.