);
U Ludbreg jučer hodočastile osobe s invaliditetom, karitativni djelatnici, medicinsko osoblje i djelatnici GDCK Ludbreg

U Ludbreg jučer hodočastile osobe s invaliditetom, karitativni djelatnici, medicinsko osoblje i djelatnici GDCK Ludbreg

Hodočasnički dan bolesnika i osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg u Svetište Predragocjene Krvi Kristove održan je u nedjelju, 27. kolovoza. Započeo je u 10 sati procesijom od župne crkve do Zavjetne kapele na otvorenom.

Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama za boravak na otvorenom na prostoru Zavjetne kapele okupilo se više od tisuću hodočasnika iz brojnih udruga, župnih karitativnih zajednica, volontera, djelatnika Crvenog križa Ludbreg te medicinskog osoblja među kojima i članovi varaždinske podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

Nakon procesije uslijedila je zajednička pobožnost križnog puta koji je predmolio vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Za vrijeme pobožnost križnog puta, ali i za vrijeme svete mise više je svećenika bilo na raspolaganju vjernicima za sakrament svete ispovijedi.

Hodočasničku svetu misu predslavio je fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa. Suslavili su ludbreški župnik moderator vlč. Kristijan Stojko, vlč. Leonardo Šardi, vlč. Dragutin Goričanec i drugi svećenici.

Spomenimo i kako hodočasnički dan bolesnika i osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i djelatnika Crvenog križa svake godine organizacijski pomaže Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content