);
Gađanje na glinene golubove

Gađanje na glinene golubove

Svake godine vikend uoči Svete nedjelje rezerviran je za tradicionalno natjecanje u gađanju na glinene golubove. Lovci Lovačkog društva Srnjak Ludbreg i ove su godine uspješno organizirali trodnevno natjecanje koje započinje u petak kada je trening, u subotu je natjecanje od 15 sati, a u nedjelju cjelodnevni ‘finale’. Prijavljeni pojedinci i ekipe natjecali su se u disciplini trap, ‘desetkama’ za koje se posebno vrše uplate, baš kao i u tzv. ‘fair playu’ jer upravo u ovom natjecanju nagrada je najvrjednija. Osim toga gađalo se i u maketu ‘trčećeg zeca’ te u kružnu metu zračnom puškom. Gađanje je održano na novouređenoj streljani kod lovačkog doma koje je uređeno za potrebe završnice županijskog natjecanja a koje je prije dva mjeseca održano upravo u Ludbregu.

-Iako su vladale velike vrućine posjetitelji su mogli pronaći hladovinu ispod terase ili u šumarku kraj lovačkog doma. Po dobrom starom običaju najbolji strijelci i ekipe nagrađeni su vrijednim nagradama i peharima, a osigurane su i vrijedne nagrade na našoj tomboli. Upućujem pohvale svim lovcima koji su sudjelovali u višetjednoj pripremi i trodnevnoj realizaciji ovog našeg tradicionalnog događaja. Kao i svake godine sve aktivnosti koordinirao je naš dugogodišnji predsjednik Antun Novota i njegove zasluge su najveće. Zahvaljujemo se sponzorima koji su podržali ovaj naš tradicionalni događaj kojim se LD Srnjak itekako ponosi – rekao je Bojan Vrabec, lovnik LD Srnjak.

Na kraju spomenimo da je uigrana lovačka ekipa kuhara i ove godine pripremala lovačke delicije. Paprikaš je pripremala ekipa pod vodstvom Đure Margića, kod ražnja je bila ekipa koju je predvodio Josip Stanko, a kotlovinu je pripremala ekipa pod vodstvom Mire Čića, a njima se u nedjelju pridružio i profesionalni kuhar Darko Dimitrijević-Dac. Tako su lovci i njihovi gosti mogli konzumirati janjetinu i odojke s ražnja, srneći paprikaš te kotlete i kobasice od miješanog mesa veprovine i svinjetine. Novost je ležala u činjenici da su po prvi put ove godine pripremani i ražnjići. Po običaju, u nedjelju je na terasi lovačkog doma svirala i živa glazba.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content