Prigodnim programima u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada“ ludbreška će knjižnica obilježiti 95. obljetnicu rođenja našeg velikog Ludbrežanina Mladena Kerstnera.

U četvrtak, 6. srpnja s početkom u 18 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održat će se 6. Recital dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je kaj“.

-Na raspisani natječaj ove je godine pristiglo 56 pjesama na kajkavskom jeziku od učenika iz Osnovne škole Ludbreg, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Na recitalu će biti objavljena odluka prosudbenog povjerenstva i autorima nagrađenih pjesama uručit će se zaslužene nagrade i priznanja. – objašnjava ravnatelj gradske knjižnice Stjepan Stjepić.

Završnica Kajkavskih dana u Ludbregu je u subotu, 8. srpnja. Polaganjem cvijeća na spomen ploču na rodnoj kući Mladena Kerstnera u 17 sati obilježit će se 95. obljetnica njegova rođenja. Potom u 18 sati u svečanoj dvorani Dvorca Batthyany počinje program na kojem će biti predstavljen Zbornik radova natječaja za kratki komediografski tekst ‘Vozel’ (2020. – 2022.). U Zborniku je objavljeno 17 tekstova koje je prosudbeno povjerenstvo odabralo na natječajima od 2020 do 2022. godine.

-Za prva tri najbolja rada na ovogodišnjem recitalu također smo pripremili nagrade. Prva nagrada je 270 eura, druga 130 i treća 66 eura. Moram spomenuti kako je u subotu svoj dolazak najavio i Mladen Kesrtner mlađi, dakle sin Mladena Kerstnera koji će s nama položiti cvijeće na spomen ploču na rodnoj kući Mladena Kerstnera, a potom će sudjelovati na recitalu u dvorcu. – najavljuje Stjepić i napominje kako će se oba programa u sklopu Kešnerijade održati na kajkavskom jeziku.