);
Tamburaši KUD-a Anka Ošpuh prvi put sudjelovali na županijskoj smotri tamburaških sastava

Tamburaši KUD-a Anka Ošpuh prvi put sudjelovali na županijskoj smotri tamburaških sastava

U Domu kulture u Jalžabetu protekle je nedjelje, 24. rujna, održana 16. smotra tamburaških sastava i orkestara Varaždinske županije. Organizator smotre bila je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije, a domaćin KUD “Elizabeta“.

Folklorni tamburaški sastav “Pajdaši“ ludbreškog KUD-a “Anka Ošpuh“ prvi je put sudjelovao na ovakvoj smotri. Predstavili su se kratkim programom, jednom instrumentalnom skladbom i jednom uz pratnju ludbreških “Pajdašica“ u skladu s propozicijama.

U konkurenciji folklornih sastava nastupili su i tamburaši KUD-a “Mak“ iz Trnovca i Varaždinskog folklornog ansambla. Rezultati smotre bit će objavljeni naknadno nakon što izbornik Hrvatskog sabora donese odluku o predstavniku varaždinske županije na državnoj smotri.

– Zadovoljni smo nastupom, bilo je odlično, i ne brinemo puno o odluci izbornika. Biti u društvu dobrih glazbenika je samo po sebi uspjeh i motivacija za daljnji rad. Imamo vlastito zadovoljstvo, dobre reakcije publike, dobro raspoloženje u ekipi, a i dobre planove za budućnost. – rekao nam je voditelj ludbreških tamburaša prof. Elvis Međeral.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content