);
Svećenička reprezentacija na pripremama u Ludbregu

Svećenička reprezentacija na pripremama u Ludbregu

Druge nedjelje u veljači pribivali smo zanimljivom malonogometnom susretu. Naime, u ludbreškoj gradskoj dvorani odigrana je malonogometna revijalna utakmica između veterana NK Podravina i hrvatske svećenike reprezentacije. Izbornik reprezentacije je Krešimir Žinić koji službuje u Župi Ždralovi. Za svećeničku reprezentaciju Hrvatske igra i naš ludbreški župnik velečasni Kristijan Stojko.

-Utakmica je odigrana u sklopu priprema hrvatske svećeničke reprezentacije za europsko prvenstvo svećeničkih reprezentacija koje se, od 13. do 17. veljače, održava u gradu Temišvaru u Rumunjskoj. Zahvaljujemo tajniku NK Podravina Vitomiru Namjesniku što je pristao suditi utakmicu, zatim veteranima ludbreške Podravine, njihovom voditelju Sebastijanu Pepelku i treneru Velimiru Špikiću s kojima smo dogovarali ovaj susret. Zahvaljujemo i vama kao administratoru Facebook grupe ‘Sport na ludbreškom području’ što ste gotovo cijeli tjedan najavljivali i promovirali ovaj naš susret. Isto tako, vjerujem da su gledatelji bili zadovoljni kvalitetom prikazanog nogometa – rekao je velečasni Stojko.

-Rado smo se odazvali pozivu našeg ludbreškog svećenika Kristijana Stojka da spariramo hrvatskoj svećeničkoj malonogometnoj reprezentaciji. Čuli smo da su jako dobri pa smo se pojačali s dva igrača koji još uvijek aktivno igraju seniorski nogomet. Radi se o Siniši Vađuncu i Siniši Fajtu za koje smo sigurni da će po završetku seniorske karijere igrati za veterane Podravine. Nagovaramo i velečasnog Stojka da počne igrati za veterane Podravine iako mu baš ne odgovara termin petkom kada imamo trening u dvorani u Martijancu. Prije utakmice uručili smo reprezentativcima monografiju ‘100 godina NK Podravina’ te klupske zastavice. Oni su pak nas počastili zajedničkom večerom u pastoralnom centru – rekao je Sebastijan Pepelko.

Iako je utakmica igrana u večernjem nedjeljnom terminu okupilo se podosta gledatelja, a utakmica su pratili i vjernici koji su za utakmicu saznali na svetoj misi. Za svećeničku reprezentaciju navijao je i velečasni Petar Mlakar kao i časne sestre, a na tribinama smo zapazili i roditelje velečasnog Stojka. Susret je pratio i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Utakmica je završila rezultatom 1:0 za svećenike uz zanimljivost da je jedini gol na utakmici postignut u posljednjoj minuti susreta, a postigao ga je Josip Benko koji službuje u Križevcima.

I na kraju spomenimo jednu lošu vijest. Na ovoj posljednjoj pripremnoj utakmici ozlijedio se baš naš Kristijan Stojko istegnuvši zadnju ložu i vrlo je vjerojatno da neće igrati prvu utakmicu. Ipak, sretno našim svećenicima na prvenstvu u Rumunjskoj. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content