Športsko – rekreativno društvo BSV Ludbreg i ove godine organizira Kros ligu Ludbreg. Ova, slobodno sada već kažemo tradicionalna liga, počinje sutra, 13. rujna, na Otoku mladosti, a trajat će sedam tjedana, odnosno sedam kola. Namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta te dobnim kategorijama od 16 do 60+. Djeca trče stazu duljine 1,6 kilometara, a odrasli stazu duljine 5,4 kilometara.

– Startnina za odrasle iznosi 20 eura, ako se uplaćuje svih sedam kola odjednom, a 5 eura ukoliko se svako kolo plaća zasebno. Za djecu je startnina 5 eura, a uključuje svih sedam kola. Boduje se šest najboljih kola, a za svih sedam otrčanih dodjeljuje se 10 dodatnih bodova. Pretprijave nisu potrebne već se trkači prijavljuju na info pultu na Otoku mladosti prije početka svakog kola. – ističe članica BSV-a Marina Švegović Žnidarić i dodaje kako se posebno vesele najmlađim sudionicima.

– Apeliramo na roditelje da potaknu djecu na što više aktivnosti. Na Otoku mladosti imat ćemo i učitelje tjelesne kulture koji će voditi zagrijavanje za djecu i odraditi kratke edukacije. Naravno, kroz cijelu Kros ligu imat ćemo i neka iznenađenje tako da pozivamo sve da nam se pridruže u što većem broju. – poručuje.