);
Sutra se obilježava Međunarodni dan izbjeglica, u Ludbregu koncert Bogdane Pivnenko i Davida Vukovića

Sutra se obilježava Međunarodni dan izbjeglica, u Ludbregu koncert Bogdane Pivnenko i Davida Vukovića

Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ poziva vas na koncert Bogdane Pivnenko (violina) i Davida Vukovića (klavir) koji će se održati u utorak, 20. lipnja, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Koncert će se održati povodom Međunarodnog dana izbjeglica.

Bogdana Pivnenko počasna je umjetnica Ukrajine. Pročelnica je Odsjeka za violinu, profesorica na Nacionalnoj glazbenoj akademiji Čajkovski u Ukrajini, članica njezina akademskog vijeća i profesorica na Kijevskom državnom glazbenom liceju Lysenko.

Pobjednica je nekoliko međunarodnih natjecanja. Nastupala je kao solistica s vodećim ukrajinskim orkestrima i predstavljala ukrajinsku glazbu diljem svijeta, uključujući Philharmonie Berlin, Weill Hall u Carnegie Hallu, Palau de la Musica Catalana i mnoge druge. Redovito sudjeluje u premijernim izvedbama djela suvremenih ukrajinskih skladatelja. Zajedno sa skladateljem predstavila je autorski program ‘Melodije trenutaka’ Valentina Silvetrova. Autorica je i producentica ‘Antologije suvremene ukrajinske glazbe’ 11C.
Radila je s dirigentima kao što su Juozas Domarkas, Vladimir Sirenko, Saulius Sondeckis, Oksana Lyniv Volodymyr Shejko, Theodore Kuchar i drugi.

David Vuković klavir je diplomirao 2021. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đorđa Stanettija s najvećom pohvalom (summa cum laude). Dobitnik je niza nagrada, kao i Rektorove nagrade za izvedbu Beethovenovog 4. klavirskog koncerta uz pratnju Zagrebačke filharmonije te je ostvario značajne solističke nastupe uz pratnju Zagrebačkih solista, Varaždinskog komornog orkestra te Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije.
Redovito surađuje s različitim instrumentalnim i vokalnim glazbenicima te je ostvario više studijskih snimanja za arhivu HRT-a, a komornim muziciranjem se intenzivno počeo baviti za vrijeme studija, ponajviše kao član sastava Trio Eusebius (uz violinisticu Evu Šulić Brajčić i violončelisticu Tonku Javorović), osnovanog 2017. pod vodstvom prof. Pavla Zajceva.
Zaposlen je kao nastavnik klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu. Kao korepetitor i orkestralni glazbenik ostvaruje suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content