);
Priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Povodom Dana darivatelja krvi koji je 25. listopada, tri tjedna kasnije, Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg upriličilo je svečanost za darivatelje krvi s ludbreškog područja. Svečanost je održana u ugodnom ambijentu hotela Crnković, a na dodjelu zahvalnica odazvalo se tridesetak dragovoljnih darivatelja krvi. Prigodom nadahnutog pozdravnog govora ravnateljica GDCK Ludbreg Mirjana Jerbić zahvalila se svim darivateljima krvi na ludbreškom području, a posebno dobitnicima priznanja.  

-Krv je karika koja povezuje bolest i zdravlje, a privilegija rijetkih je zdrava krv. Ove je godine naše Društvo organiziralo 19 akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojima su prikupljene 572 bočice krvi. Kako je jedna doza dovoljna da se pomogne trima oboljelima možemo reći da ste vi svoj život ugradili u živote mnogih ljudi i hvala vam na tome – rekla je Mirjana Jerbić.

Među dobitnicima značajnih priznanja bila je i Katarina, supruga od Zdravka Gložinića iz Slokovca koji je krv dao čak 125 puta pa je za njega pripremljena posebna nagrada. A okruglih 100 doza krvi humano su djelo Vladimira Havaića iz Malog Bukovca koji je ponosan zbog primljenog priznanja.

-Lijep je osjećaj dati krv i pomoći drugima, a naročito ako ti to zajednica priznaje. Prvi put sam krv dao 1986. kao srednjoškolac u Varaždinu i od tada sam 37 godina redoviti darivatelj krvi. Gdje sam imao priliku tu sam dao krv, a mogu reći da sam najviše puta darivao u Malom Bukovcu, zatim u Ludbregu, Varaždinu, Zagrebu, Splitu, Daruvaru i drugdje. Zahvaljujem ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg Mirjani Jerbić, njenom suprugu Nevenu te dopredsjednicama Jasenki Zdelar i Sandri Dežić na pripremljenoj svečanosti – rekao je Vladimir Havaić.  

Između ostalih brončani znak i zahvalnice za 50 darivanja uručene su Ivanu Đurašinu, Domagoju Gložiniću, Josipu Horvatiću, Marijanu Repiću i Marku Krleži. Srebrni znak i zahvalnicu za 55 darivanja primila je Marija Milak, a za 75 darivanja Mario Filip, Igor Franolić i Franjo Ivančić. Igor Franolić i njegova supruga Sanela primili su i Obiteljsku zahvalnicu dobrovoljnih darivatelja krvi koja se dodjeljuje obiteljima u kojima dva ili više člana redovito, kroz pet godina, dragovoljno darivaju krv. Osim njima Obiteljska zahvalnica dodijeljena je obiteljima Kern i Picek.

Završne zahvalnice za dragovoljne darivatelje koji krv zbog starosti više ne mogu dati dodijeljene su Josipu Križaniću, Branku Dobcu, Mirku Lastavcu, Franji Jadaniću, Stjepanu Havaiću i Franji Štefancu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content