);
Poznati hrvatski novinar i književnik Drago Hedl danas stiže u Ludbreg

Poznati hrvatski novinar i književnik Drago Hedl danas stiže u Ludbreg

Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’ Ludbreg večeras će održati književni susret s Dragom Hedlom, piscem i istraživačkim novinarom.

Drago Hedl rođen je 1950. godine u Osijeku. Novinarstvom se profesionalno bavi od 1980. godine kada počinje raditi u Glasu Slavonije. Glavni urednik toga lista bio je od 1986. do 1991. godine. Potom je, kao ratni izvjestitelj iz Slavonije, pisao za Slobodnu Dalmaciju. Zatim prelazi u redakciju tjednika Feral Tribune i ondje, s manjim prekidima, ostaje sve do gašenja lista 2008. godine. Godinu dana radio je kao urednik u londonskom Institutu za ratna i mirnodopska izvještavana (IWPR) te u Novom listu kao šef deska. Od 2008. do umirovljenja 2015. godine radio je kao reporter Jutarnjeg lista i bio jedan od važnijih istraživačkih novinara. Danas je reporter portala Telegram.hr.

Na temelju njegovih romana Izborna šutnjaIspovjedna tajna i Kijevska piletina snimljene su dvije sezone televizijske serije Šutnja u režiji Dalibora Matanića i produkciji HRT-a, Drugog plana i ukrajinsko-ruske producentske kuće Star Media. Romani Izborna šutnjaIspovjedna tajna i Kijevska piletina izvedeni su na Hrvatskom radiju u dramskom programu HRT-a. Romani Izborna šutnja i Ispovjedna tajna prevedeni su na talijanski.

Književni susret s Dragom Hedlom održat će se u danas, 23. svibnja, u vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ s početkom u 19 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content