);
Pokrenuta inicijativa za otvaranje dnevnog Centra za ljude starije životne dobi

Pokrenuta inicijativa za otvaranje dnevnog Centra za ljude starije životne dobi

Grad Ludbreg i Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg pokrenuli su inicijativu da se dio neiskorištenog prostora Doma zdravlja Ludbreg prenamijeni u dnevni Centar za ljude starije životne dobi u kojem bi mogli boraviti, baviti se raznim cjelodnevnim aktivnostima, a izgradila bi se i socijalna kuhinja za korisnike. Sredinom mjeseca održan je sastanak sa županom Anđelkom Stričakom koji je inicijativu pozdravio, a proteklog tjedan održan je i sastanak s načelnicima susjednih općina. Više o planovima rekla nam je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg Mirjana Jerbić.

– Ljudi koji su nemoćni, koji su stariji, a ne žele otići iz svojih kuća, njih bi se ujutro dovelo u Centar, imali bi aktivan boravak, a imali bi i vrijeme za odmor. S njima bi radile osobe koje su za to osposobljene, a u popodnevnim satima bi ih se vozilo natrag doma. Sve je još u fazi dogovora i pregovora. To je veliki zahvat na kojem se trenutno radi. Što se financiranje ovog projekta tiče ići će se prema Europskoj uniji, ali potrebno je prvo do kraja razraditi ideju. Početna faza je u tijeku. – poručila je Mirjana Jerbić.

Napomenimo i kako je na sastanku dogovoreno da će od siječnja iduće godine susjedne općine Sveti Đurđ, Mali Bukovec, Veliki Bukovec i Martijanec te Grad Ludbreg financirati prijevoz starijih osoba i osoba u potrebi na pretrage u Koprivnicu i Varaždin. Na Gradskom društvu Crvenog križa Ludbreg je da razradi plan o tome na koji će se način ljudi  od 1. siječnja 2024. godine moći prijavljivati u Crveni križ radi ostvarivanja prava.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content