);
Ovog vikenda dočekujemo proljeće uz planinarenje i veslanje

Ovog vikenda dočekujemo proljeće uz planinarenje i veslanje

Boravak u prirodi, kretanje i druženje s pozitivno raspoloženim ljudima najbolji je način za buđenje vaših tijela i duha kako bi spremno i s punom energijom dočekali proljeće.

Ovog vikenda ‘budimo se’ uz planinarenje i veslanje.

Welcome spring festival u Ludbregu ovog vikenda započinje Dječjim planinarskim pohodom koji će se održati 11. ožujka u organizaciji Osnovne škole Ludbreg, Turističke zajednice područja Centar svijeta i BSV-a Ludbreg. Dječji planinarski pohod zanimljiv je, zabavan i izazovan baš kao i onaj za odrasle, ali na razini prilagođenoj djeci školske dobi od prvog do četvrtog razreda. Planinarska dionica duga je desetak kilometara, a mali planinari će ju proći uz stručno vodstvo, kako bi, uz boravak na otvorenom i rekreaciju, ponešto naučili o planinarenju i prirodi. Start je u 10 sati na Otoku mladosti gdje će ujedno biti i cilj.

Dan kasnije, 12. ožujka, planinarit će i odrasli. Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg  pješačka je avantura koja započinje kod planinarskog doma na Kalniku, a završava u centru svijeta u Ludbregu. Put vodi kroz predivnu kalničku prirodu, preko povijesnih atrakcija – partizanskih bolnica Stupe te bolnica Gabrinovec, koje su renovirane u mini muzej. Za one koji kreću iz Ludbrega okupljanje je na Otoku mladosti u Ludbregu od 5 sati uz piće dobrodošlice. Polazak je u 5:45 sati autobusima prema Kalniku. Početak pješačenja je kod planinarskog doma na Kalniku u 7 sati. Dulji odmor bit će organiziran u Gabrinovcu. Nakon 30-tak kilometara stiže se u Ludbreg, oko 17 sati, gdje će uz potporu Grada Ludbrega biti organizirana večera u šatoru na Otoku mladosti. U slučaju lošeg vremena (kiše) izlet će se odgoditi.

PRIJAVE : https://pdludbreg.crtice-hrvatske.com/prijavise.php?u=/izlet_opsirnije.php?objava=184

Dok će ljubitelji pješačenja planinariti, ljubitelji vodenih sportova uživat će u veslanju.

Naime, istog dana, 12. ožujka, s početkom u 11 sati održat će se Watermark kayak race, utrka koja ponovno vraća veslanje u samo središte centra svijeta. Watermark kayak race već tradicionalno okuplja zaljubljenike u veslanje na zanimljivoj stazi u samom središtu Ludbrega. Sudionici će moći veslati u jednoj od tri glavne kategorije – kanu, kajak i rafting (R4), a doživljaj utrke koja spaja ljepote prirode i gradske ljepote Ludbrega jedinstveno je proljetno iskustvo.

U sklopu utrke održat će se i pokazni sat veslanja za sve zainteresirane. Prijave će se primati od 11 do 12 sati na licu mjesta, a od opreme obavezna je samo rezerva odjeća i obuća.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content