);
Otvorena izložba ručnih radova Smiljane Herceg

Otvorena izložba ručnih radova Smiljane Herceg

Uramljene slike, stolnjaci, tabletići i torbe samo su neki od ručnih radova izloženih u dvorcu Batthyany u sklopu danas otvorene izložbe Ludbrežanke Smiljane Herceg.

Izložba nosi naziv ‘Rapsodija boja na platnu’, a rezultat je dugogodišnjeg autoričinog upoznavanja s raznim vrstama tekstila, raznim kreacijama i dizajnom. Tako su nastale uokvirene slike s raznim temama u kojima prevladavaju usklađene boje s prirodom, kao i različite dimenzije ukrasnih tabletića koje se stavljaju ispod stakla. Ima tu i već spomenutih torba, šešira i vezanih ukrasa na odjevnim predmetima.

– Od djetinjstva se bavim ručnim radom. Štrikam, našivavam, heklam, šivam, radim goblene. Najdraže mi je vezenje, odnosno našivavanje po domaćem. Vodi me želja da pokažem bogatstvo ljepote koja čovjeka okružuje u živom i neživom svijetu. Naravno, to nije grubo preslikavanje stvarnosti jer je odabir tema, motiva, boja i nijansi moj osobni odabir. Svojim radovima nastojim poručiti ljudima da se raduju životu. – kaže autorica Smiljana Herceg kojoj je ovo druga samostalna izložba.

Izložba je održana u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’, a u suradnji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ i udruge ‘Žene iz Centra svijeta’ čija je Smiljana članica.

– Slike govore više od tisuću riječi, a Smiljanini radovi govore i više. Ona je u najavi ove izložbe pozvala ljude da dođi i uživaju. E pa došli smo i stvarno uživamo u ovoj ljepoti. – istaknula je predsjednica udruge Ana Katana prilikom otvorenja izložbe kojeg su svojom pjesmom uveličale Pajdašice.

Radove možete razgledati radnim danom do 10. kolovoza uz prethodnu najavu na 042 306 113 ili na Facebook stranicu Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content