);
Otvoren salon za uređivanje vaših kućnih ljubimaca – Grooming by Martina

Otvoren salon za uređivanje vaših kućnih ljubimaca – Grooming by Martina

Kućni ljubimci odavno nisu samo životinje s kojima dijelimo životni prostor. Oni su postali dio obitelji pa, kao i o ostalim članovima, i o njima trebamo voditi brigu. Ne mislimo pritom samo na hranjenje, šetnju, igru i maženje, već i na uređivanje.

Naši četveronožni prijatelji od danas će se moći uređivati i u Kratkoj ulici u Ludbregu gdje je za njih otvoren pravi mali raj. U sklopu gradske tržnici otvoren je obrt za njegu kućnih ljubimaca – Grooming by Martina. Pogađate, ime vlasnice je Martina, preziva se Zlatar.

Ideja za pokretanjem ovog posla kod nje je postojala već duže vrijeme.

– Ljubav prema životinjama igra jako veliku ulogu u mojem životu stoga sam odlučila to pretvoriti u posao. Prvobitna ideja je bila rad u skloništu i volontiranje u Njemačkoj, no kako tamo nije bilo slobodnih mjesta za rad odlučila sam se za salon za njegu kućnih ljubimaca doma, u Hrvatskoj. Na taj način želim pomoći kućnim ljubimcima i napraviti da se osjećaju ugodno. A i samim time radim ono što volim i što me ispunjava. – započinje priču Martina koja je i sama vlasnica nekoliko pasa. Iako još nisu bili u razgledavanju salona vjerujemo kako će ih Martina uskoro dovesti na jedan od tretmana koje ima u ponudi, a to su kupanje i izlinjavanje kućnih ljubimaca, šišanje, rezanje noktiju, tretman protiv buha i vađenje krpelja.

Radno vrijeme salona „Grooming by Martina” ovisit će o dogovoru sa strankama, a posebna zanimljivost ovog friškog obrta je pokretni salon. Zahvaljujući prilagodljivosti i domišljatosti vlasnice usluge uljepšavanje moći će primiti i stariji psi kojima je prijevoz do salona prestresan te kućni ljubimci umirovljenika i starijih osoba koji ne mogu doći do salona.

Proces realizacije ideje je bio jako dug i pun svakakvih prepreka, no zahvaljujući velikoj podršci obitelji i prijatelja, a dijelom i državnih potpora za samozapošljavanje, Martina je uspjela stvoriti mali salon u kojem će se svi osjećati ugodno, i ljubimci i njihovi vlasnici.

– Smatram da je trebao jedan ovakav salon za njegu kućnih ljubimaca jer znam da puno ljudi iz Ludbrega i okolice vozi svoje ljubimce u salone u okolnim gradovima poput Koprivnice i Varaždina. Sada za to više neće biti potrebe. – zaključuje Martina.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content