);
Današnji koncert ansambla Quinta Essentia zbog najave lošeg vremena održat će se u dvorani CZKIDN

Današnji koncert ansambla Quinta Essentia zbog najave lošeg vremena održat će se u dvorani CZKIDN

Zbog najave lošeg vremena koncert ansambla Quinta Essentia koje se danas trebao održati u atriju dvorca Batthyany prebačen je u dvoranu Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ovaj glazbeni performans publici će predstaviti priču o likovima iz Shakespeareove komedije “Ukroćena goropadnica” – Petrucciu i Katarini.

-Umjetnici iz različitih disciplina su se sastali kako bi napravili predstavu koja ujedinjuje njihove discipline kako bi obogatili izvedbu i kako bi publici pristupili s raznih stajališta. Priča govori o muškarcu i ženi koji se upoznaju, koji su različitog karaktera. Kroz taj susret i upoznavanje oni se mijenjaju. Nas zanima upravo ta važnost promjene, potrebitost ljudske transformacije. Likovi će oživjeti kroz izvođački sastav, a vodilja će biti barokna glazba. – kaže Anita Nodilo koja je zaslužna za režiju, scenografiju i ples.

Ansambl Quinta Essentia osnovan je 2020. godine s namjerom okupljanja mladih i reprezentativnih glazbenika specijaliziranih za tzv. povijesno osviještenu izvedbu. Riječ je o novoj generaciji umjetnika koja bi svojom kompetencijom, višegodišnjom naobrazbom te stečenim iskustvom htjela dodatno proširiti i podijeliti jaku europsku tradiciju „rane glazbe“ koja u Hrvatskoj već postoji, ali neodoljivo vapi za novim i još višim dostignućima.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content