Orijentacijsko trčanje, biciklistička utrka i zabavni program za djecu ovog vikenda u Ludbregu

Orijentacijsko trčanje, biciklistička utrka i zabavni program za djecu ovog vikenda u Ludbregu

Četvrti vikend Welcome spring festivala donosi orijentacijsko trčanje, biciklističku utrku i nedjeljni program za djecu (i roditelje).

Subota, 25. ožujka, rezervirana je za orijentacijsko trčanje

Orijentacijski klub Varaždin bit će glavni organizator događaja koji nas očekuje u subotu. Orijentacijsko trčanje sve je popularniji oblik trčanja u kojem je cilj u što kraćem vremenu, uz pomoć karte i kompasa, proći sve kontrolne točke postavljene na nekoj stazi u prirodi ili gradskom okruženju. Po dolasku na svaku kontrolnu točku natjecatelji potvrđuju svoj prolazak, a pobjednik je onaj koji najbrže obiđe stazu uz uvjet da je obišao sve kontrolne točke zadanim redoslijedom.

Orijentacijski sport razvio se u skandinavskim zemljama odakle se proširio po cijelom svijetu, a u Hrvatskoj postoji 50-tak godina. Orijentacijska utrka u sklopu festivala Welcome Spring Ludbreg održat će se u disciplini sprint i to urbani sprint po gradu. Utrkivat će se kategorije: MŽ 12, 16, 21, 35, 45, 55, 65, OPEN.

Prvi start je u 11 sati na Otoku mladosti.

Gravel biciklistička utrka u nedjelju, 26. ožujka

Gravel Ludbreg, uzbudljiva biciklistička utrka, dio je natjecateljskog kalendara hrvatskog biciklističkog saveza i postala je nezaobilazno proljetno događanje za sve ljubitelje biciklizma. Kružnu rutu utrke vole i bivši profesionalci i rekreativci, a na njoj možete uživati i ako nemate gravel bicikl.

Kružna ruta koja vodi od ludbreških ravnica i livada preko šuma Crne Gore do vrha Kalnika te nazad do Ludbrega. Očaravajuća priroda i uglavnom makadamski putevi duljine 77 km i s 1300 m penjanja pružaju izazovno i uzbudljivo biciklističko iskustvo.

Ovogodišnja novost je e-bike kategorije koja Gravel Ludbreg otvara još široj biciklističkoj publici.

Prijave  su otvorene do 25. ožujka do 12 sati. Start utrke je u 11 sati na Otoku mladosti.

Nedjeljni program za mališane (i roditelje)

Kroz niz zanimljivih sportski inspiriranih, ali jednostavnih i prije svega zabavnih igara prilagođenim svim uzrastima i vještinama, sudionici ovog zanimljivog programa u posebnu će dizajniranu knjižicu prikupljati pečate, družiti se i provesti ugodno vrijeme na otvorenom.

U Give me 5! nema natjecanja, ali ima prilike za postavljanje vlastitih izazova i njihovo nadilaženje uz pomoć i podršku prijatelja i obitelji. Događaj je namijenjen djeci predškolske i školske dobi u pratnji roditelja, rođaka ili skrbnika, a sudjelovanje na Give me 5! Ludbreg je potpuno besplatno.

Program počinje u 11:30 sati na Otoku mladosti, a trajat će sve do 13:30 sati. U slučaju lošeg vremena druženje se odgađa.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content