Povodom obilježavanja blagdana Svetog Martina, Općina Martijanec slavi svoje dane. U sklopu programa Dana Općine Martijanec, u subotu je održan ETNO DAN KUD-a Martijanec na kojem su nastupili brojni prijateljski KUD-ovi slaveći tradiciju svoga kraja. KUD Martijanec djeluje od 1999. godine, a dozu posebnosti KUD-u daju i narodne nošnje koje su sačuvane od bake i djedova. Glavni cilj daljnjeg djelovanja KUD-a Martijanec je promicanje kulture svojih predaka te da time postanemo prepoznatljivi u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

-Sama pomisao da će se iz jedne skromne želje i ljubavi prema folkloru dogoditi ovakva manifestacija s ovolikom posjećenošću bila je gotovo nemoguća misija. Ali dan po dan, misao po misao skupilo se ideja i cijela ekipa KUD-a je krenula u realizaciju svega onoga što svi vi vidite ispred sebe. Ponos, hrabrost, zajedništvo i prije svega prijateljstvo bili su glavni moto da se takvo nešto može uopće organizirati. Imati ekipu kraj sebe koja ti daje vjetar u leđa je danas prava sreća i izuzetno bogatstvo – poručili su iz KUD-a Martijanec.

Vrhunac večeri bio je koncert jednog od najpopularnijih pjevača s ovih prostora, Rajka Suhodolčana koji je svojim izvedbama oduševio sve posjetitelje.

Publika je uživala, a načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ zbog toga je iznimno zadovoljan.

-Ovo je bio pun pogodak! Doista mi je drago što nam je u goste došla takva pjevačka legenda uz koju su se svi dobro zabavili. Dvorana je bila prepuna, a u hitovima Suhodolčana uživale su sve generacije naših mještana – izjavio je načelnik Nađ.

Napomenimo i kako je u sklopu programa Dana općine Martijanec u petak, 3. studenoga, odigrana prijateljska nogometna utakmica između Martijanca i Svetog Đurđa, a u nedjelju je pak održana pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite općine Martijenec pod nazivom ‘Slanje 2023.’.

Centralni dio proslave Dana općine Martijanec, svečana sjednica Općinskog vijeća, održat će se u četvrtak, 9. studenoga u sportskoj dvorani OŠ Martijanec s početkom u 18 sati.